Novák Elődnek annyi

  • narancs.hu
  • 2016. június 6.

Hírnarancs

Előd röpül, a Lokál szárnyal, Osztolykán landol – az Emmiben. Híreink.

Novák búcsúzik

Megkapta a selyemzsinórt Novák Előd: Vona Gábor pártelnöknek nem volt elég, hogy a május végi tisztújító kongresszuson nem választották alelnökké Novákot, az országgyűlési mandátumát is vissza kellett adnia. Vona ugyanis ma körbeturnézta a frakció tagjait, hogy meggyőzze őket, jobb lesz nekik e nélkül a fiú nélkül, azok meg rögvest bizalmi szavazást tartottak a személyéről. 18 igennel, 4 nemmel és 2 tartózkodással végül úgy döntött a képviselőcsoport, hogy Nováknak mennie kell, aki ezt elfogadta, hiszen ehhez kötötte őt a pártnak tett esküje. Novák Facebook-oldalán hosszú litániában búcsúzott mandátumától, elmondása szerint az újraválasztás után a vitákat ő lezártnak tekintette és készen állt, hogy tovább dolgozzon az egységes zászló alatt, de erre már csak a XI. kerület választókerületi elnökeként lesz lehetősége. És persze tagként, aktivistaként továbbra is mindent megtesz a gyermekeként szeretett Jobbikért. Múlt hétfőn Schiffer, ma Novák. Rettegve várjuk, ki lesz a következő.

Megy a kukába

Megy a kukába

Fotó: Facebook/Novák Előd

Pálmai megérkezik

A TV2 munkatársainak folyamatos cserélődése majd minden nap komoly izgalmakat tartogat számunkra, ma éppen a Tények Extra új főszerkesztőjét volt szerencsés megtalálni Kökény-Szalai Vivien, még hozzá Pálmai L. Ákos személyében. Pálmai azután lett az Origo főszerkesztője, hogy Sálinger Gergőt kigolyózták a laptól, és a fél szerkesztőség otthagyott csapot-papot. Korábban egyébként dolgozott már a kereskedelmi csatornánál, az Aktív szerkesztőjeként. Az Origo élén márciusban György Bence váltotta, miután a portált a Telekom eladta a méltán híres New Wave Média csoportnak.

Mindennapi Lokál

Éljen, éljen, mától akár metróval utazunk, akár négyes-hatossal, vagy akár csak kitesszük a lábunkat az utcára, máris kezünkbe foghatjuk Habony Árpád legújabb ötletének 16 oldalas megtestesülését: a Lokál napi változatát. Aggodalomra semmi ok, megmarad a heti verzió is. És hogy mit írnak az első számban (már ha az MVM és az MTVA hirdetéseit nem nézzük)? Hát azt, hogy Spéder Zoltán nagyon rosszfiú.

Interjúk

Tartalmas interjú-termés volt a mai nap: először a Mandinertől értesülhettünk arról, hogy az ex-LMP-s Osztolykán Ágnest ezentúl Balog Zoltán miniszteri kabinetjében kell keresnünk, mint roma integrációért felelős tanácsadót. Az LMP-t két éve otthagyó politikus miután elhagyta addigi pályáját, korábbi munkahelyére, a Soros Alapítványhoz kívánt visszatérni, de politikai háttere miatt ott nemet mondtak neki, így az Oktatási Hivatal egy EU-s programján, az idő előtti iskolaelhagyás problémájának megoldásán dolgozott. És most is ezen az úton kíván továbbmenni és új szerepét nem érzi arcvesztésnek. Majd a Népszabadság próbált válaszokat kicsikarni Szentes Tamás országos tiszti főorvostól, aki megpróbált inkább kibújni, de mindenkit megnyugtatott, hogy a tudnak a problémákról (ti. hogy a kórházaknak lassan már csak két fala áll, arról is hullik a vakolat), megy az ellenőrzés ezerrel, a beteg biztonsága mindenekelőtt, bla és bla. Búcsúzóul pedig jól megmondta a magáét Sándor Máriáról, aki szerinte hivatása helyett „a médiumok nyújtotta ismertséget, népszerűséget és a politikai támogatói által táplált hamis illúziót választotta.” Nekünk Soros György azért egy kicsit hiányzott a sor végéről.

Szülinap

Ma ünnepli 51-ik születésnapját a Rolling Stones Satisfaction’-je, mi is ezzel búcsúzunk.

Figyelmébe ajánljuk