Orbán lefekvés előtt mindig benéz az ágy alá, hogy ott bújik-e Soros György

  • narancs.hu
  • 2016. május 20.

Hírnarancs

Orbán szerint Soros György a főellenség, L. Simonék Magyar Időket rejtettek egy időkapszulába. És gyász. Pénteki híreink.

Magyar hangja: Soros György

Sokat csuklik mostanában Soros György, ma ugyanis Orbán Viktor ismételte meg ugyanazt, amiről tegnap Lázár János beszélt, miszerint a tengerentúlról érkező negatív ítéletek mögött egyértelműen a fél világot irányító üzletember áll. Miniszterelnökünk ma odáig merészkedett a Kossuth Rádió stúdiójában, hogy azt találta mondani: „a száj Clintoné, de a hang Soros Györgyé.” De mit is vagyunk ezen úgy meglepődve, már rég tudjuk, hogy Soros az ősellenség, ő pénzeli a demokratákat is odaát, ő akarja muszlimok millióit látni Európában és ő szervezkedik mindenféle háttérhatalom összeeszkábálásán. Emellett persze megkapták a magukét az amcsik is, miféle tiszteletlen népség az, hogy csak úgy megvádolnak minket meg a szegény lengyel szabadságharcosokat mindenféle putyinizálódással. Levezetésképp pedig még Brüsszel felé is megrázta fenyegetőn az öklét a vezér: szerinte a népszavazás nem olyan dolog, amit Brüsszel félvállról vehet, úgyhogy jobb, ha felkészülnek a nagy hátraarcra. Mindeközben a Fehér Házban megkérdezték Obama szóvivőjét, mit gondol a Lázár-féle vádakról, melyre csak annyit mondott: „Nem láttam azokat a megjegyzéseket, nem vagyok benne biztos, hogy méltóak a válaszra.” Ejnye.

Na, mit rejt az időkapszula?

Igencsak mókásra sikeredett ma a Budai Várban a régi-új Lovarda alapkőletétele, mellyel elkezdődtek a Hauszmann Terv első ütemének kivitelezési munkálatai. Az eseményen természetesen részt vett L. Simon László és Tuzson Bence is. Utóbbi még azt is elkotyogta, hogy a kormány várépítésbe kezd – jelentsen ez bármit. Az alapkő mellé L. Simonék egy időkapszulát is elhelyeztek, és hogy mi volt benne, azt a hvg.hu szúrta ki: némi készpénz és egy friss, ropogós Magyar Idők, hogy a jövő embere hiteles forrásból értesüljön e gyönyörű nap híreiről.

Csupa titok

A Magyar Nemzet értesülései szerint hatalmi harcokat idézhet elő a most felállítani kívánt Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemzőközpont (TIBEK), mely szervezetként Pintér Sándor alá tartozna, a felügyeletéért azonban bejelentkezne Lázár János is. Az új titkosszolgálat átfogó képet állítana össze az ország terror- és más fenyegetettségéről, hozzáférhetne a rendőrségi szervek, a nemzetbiztonsági szolgálatok és az állami adatkezelők adatbázisaihoz is. A lap szerint Lázárnak régi vágya a titkosszolgálatok teljes vertikumának felügyelete. Mindennek köze lehet ahhoz is, hogy a terrorellenes javaslatcsomag csütörtökön mégis lekerült az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának napirendjéről.

Megvan a repülőgép

Ma tényleg megtalálták a csütörtök hajnalban eltűnt, Párizsból Kairóba tartó EgyptAir darabjait a Földközi-tengeren. A géptest mellett több utas holtestére és csomagjaira bukkantak a hatóságok, a fekete dobozt egyelőre még keresik – óceonográfusok szerint ez nem lesz könnyű feladat, a Földközi-tenger ugyanis néhol 3-5 kilométer mély és a fenék rendkívül sziklás. A repülőgép csütörtökön hajnalban indult Franciaországból, fedélzetén 56 utassal és a 10 fős személyzettel. Bár hivatalosan még nem tudni, mi történhetett az egyébként kitűnő állapotban lévő géppel, melynek fedélzetén tapasztalt személyzet utazott, de sokan terrorcselekményre gondolnak. Egyelőre még egy szervezet sem vállalta magára a támadást.

Gyász

Hosszas betegség után, életének 73. évében elhunyt Rajhona Ádám, színművész. Rajhona Marosvásárhelyen született, ahol 1966-ban végzett is a Színművészeti Főiskolán. Miután szerepet kapott Bacsó Péter Jelenidő című filmjében, elhatározta, áttelepül Magyarországra – 1974-ben sikerült neki. Játszott a kaposvári Csiky Gergely Színházban, majd a Katona József Színházban, ahol viszont sok sérelem érte és komolyan fontolgatta, hogy felhagy a színészettel. Egy kisebb mellékvágány után azonban visszatért a színházhoz, 1998-tól haláláig a Vígszínház társulatában dolgozott. Színházi szerepei mellett több mint harminc filmben és tévéjátékban szerepelt, és olyan sztárok magyar hangjaként szólalt meg, mint Tommy Lee Jones vagy Morgan Freeman. Rajhona Ádámot a Vígszínház saját halottjának tekinti.

Figyelmébe ajánljuk