Orbán Viktor a félkész bazárt avatja

  • narancs.hu
  • 2014. április 3.

Hírnarancs

Rogán szomszédja, Lázár és a halálbüntetés, kit vert át Tasnádi Péter? Csütörtököt mondunk.

Hosszas szenvedés után újra megnyitották a Várkert bazárt, amit a nyugdíjasok is ifiparkként emlegetnek. Nem így a ceremóniamester Orbán Viktor, aki azt találta mondani, hogy „a gulyáskommunizmus idején ifjúsági koncertek színhelye volt” – mintha csak a hírhedt egykori igazgatót, Rajnák Lászlót hallanánk. Ráadásul az is kiderült, hogy ez valójában egy ideiglenes átadó, hiszen – mint mondta Orbán – „a mostani még csak az első üteme a felújításnak, a másodiknak augusztus 28-ra el kell készülnie”. De akkor mire a nagy felhajtás? Csak nem a vasárnapi választások miatt a lázas sietség? Annyi biztos, hogy az eseményen részt vevő fideszes szurkolótábor igyekezett aktualizálni az eseményt – az „Újjáépítetted a Belvárost Tóni, köszönjük!” feliratú táblát minden bizonnyal vigasztalásul szánták a szintén fellépő Rogán Antalnak, aki különleges ingatlangyarapodása folytán immár a mémgyártás slágertermékévé vált.

false

 

Fotó: MTI – Beliczay László

Ám hiába minden, a Pasa Park továbbra sem kerül le a napirendről. Az index kiderítette, hogy Rogán alpolgármestere, Puskás András is érdekesen viszonyul a pénzhez. Noha vagyonnyilatkozata szerint 72 millió forinttal tartozik, ám ennek ellenére tavalyelőtt egy Audi szgk.-val lepte meg magát. De hogy jön ide a Pasa Park? Hát úgy, hogy Puskás és barátnője szomszédai, sőt tulajdonostársai Rogánéknak.

Természetesen ma is dübörög a kampány, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának kormánypárti tagjai feljelentést tettek Mesterházy Attila ellen, mert az MSZP elnöke az idézés ellenére sem jelent meg a bizottság mai ülésén, és talán az sem véletlen, hogy Lázár János épp ma mondta azt, hogy „a magyar társadalom elsöprő többsége a legsúlyosabb bűncselekmények esetében a halálbüntetés visszaállítását támogatná”, majd – ahogy erről a nol.hu beszámol – hozzátette: „sajnálja, hogy erre nincs lehetőség, mert gyermekek és idősek sérelmére elkövetett emberölések esetében maga is ezt tartaná igazságosnak”.

A mai nap legviccesebb fellépése annak ellenére Tasnádi Péter nevéhez fűződik, hogy a Fenyő-gyilkosság ügyében tett tanúvallomást. A hvg.hu tudósítása szerint Tasnádi „felnyírt punkfrizurával, fegyencruhában, kommandósok kíséretében érkezett a tárgyalóba. Arra a kérdésre, hogy mi a jelenlegi foglalkozása, úgy válaszolt: kisnyugdíjas”, és „sokan nevetve hallgatták a kalandos történetet, amelyet a tanú kedélyesen mosolyogva adott elő”. Egyébként a kalandos történet lényege az volt, hogy Tasnádi állítása szerint Gyárfás Tamástól kapott megbízást Fenyő János meggyilkolására, és bár köze nincs a gyilkossághoz, az ezért járó tiszteletdíjat megkapta Gyárfástól.

Végül két rock and roll hír: Duff McKagan basszusgitáros néhány koncert erejéig visszatér a Guns’n’Rosesba, James Hetfield a Metallicából pedig olyan szépséges autót tervezett, hogy mindjárt kapott is érte egy igen komoly díjat.

Figyelmébe ajánljuk