Röhög a Fidesz a nevet váltó Összefogáson

  • narancs.hu
  • 2014. március 6.

Hírnarancs

A Medián szerint tuti a Fidesz kétharmada, ennek fényében már-már komikus a név saga újabb állomása. Mészáros milliárdjait bevédte a bíróság, a Klubrádió fiatalít, a sztárügyvéd őrizetben, Simon Gábor pedig újra fordul. Ez történt csütörtökön.

„A mai számok alapján tuti a Fidesz–KDNP kétharmada” – a tudósítások szerint ezt mondta egy mai konferencián a sokat látott Hann Endre, a Medián vezetője. Ezzel a véleménnyel nem volt egyedül: egy másik közvélemény-kutató, a Szonda-Ipsos vezetője, Závecz Tibor is hasonló prognózist állított fel.

Ehhez képest mi történik? Az Összefogás nevet vált, a szavazólapon majd a Kormányváltás mellé tessék az ikszet tenni – mondják ők. Döntésükben mondjuk van logika: annyi Összefogás lehet majd a szavazólapon, hogy azt még egy vérszomjas DK-drukker is eltévesztheti, szóval ezen már ne múljon. Eláruljuk: nem ezen fog. Másik megjegyzés: ha Szepessy Zsolt lenyomta őket, Orbán nem fogja?

Azt, hogy Magyarországon ezekben a napokban kampány is folyik, többek közt abból tudhattuk meg a mai napon, hogy a baloldal nekiesett az LMP-nek – minden más az Indexen.

Szintén az Index írta meg, hogy Simon Gábor volt MSZP-alelnök kapcsolatban állhatott a Sólyom Airwaysnél új tulajdonosként feltűnő, az Interpol által egy panamai csalás miatt körözött Welsz Tamással. A portál úgy tudja, a nyomozók a napokban házkutatást tartottak Welsz egyik ingatlanában, és olyan bizonyítékokat találtak, amelyek megerősítették a két férfi régóta tartó együttműködését. Ez egyre izgalmasabb!

Vicsek Ferenc nem volt elég fiatalos, ezért váltak meg tőle – ez derül ki legalábbis a Klubrádió prominensének mai nyilatkozatából. A megtépázott rádió a jövőben a fiatalokat jobban szeretné majd a munkába vonni, és némi ráncfelvarrást is végezne magán. Az új főszerkesztő Pataki Gábor lesz.  

Nem kell kiadnia a 444.hu részére Mészáros Lőrincnek a vagyonnyilatkozatát – erről döntött a bíróság első fokon. A portál erről szóló cikkének címe tökéletesen elmondja, miről is van szó: „A Ne-zavarj-épp-lopok törvény segít Mészáros Lőrincnek eltitkolni vagyonát”. Kiderült az is, hogy a bíróság tárgyalás nélkül elutasította a kérésüket. A portál fellebbez a döntés ellen.

Egy rendszeres bírósági résztvevő, Ruttner György ügyvéd már rendőrségi őrizetben van – a Bors szerint. Állítólag azért, mert negyvenmillió forintnál is többet vett fel letétként négy ügyféltől, aztán elköltötte.

A Krímben jövő vasárnap tartanak népszavazást arról, hogy elszakadjanak-e Ukrajnától, és ezzel Oroszországhoz csatlakozzanak. A végeredmény aligha kérdéses.

Figyelmébe ajánljuk