Sikerült! Végre megidéztük a 90-es évek alvilági robbantásait!

  • narancs.hu
  • 2014. január 13.

Hírnarancs

Persze félreértés az egész. Orbán viszont nem viccel a pálinkával, ahogy a szocik sem a Tv2-vel. Navracsics pedig győzött. Ez történt hétfőn.

Még dél körül is ment a rugózás a neten, hogy ki mindenki lehetett (volna) a hajnali bankrobbantás elkövetője, úgyhogy jöjjenek a száraz tények: semmi sem utal arra, hogy az alvilág akciózott volna, ahogy arra se, hogy morcos devizahitelesek robbantottak, sőt a hvg.hu szerint a legvalószínűbb az, hogy az átlagos testalkatú motoros főképp az ATM-re utazott, csak elbénázta, mert a házi bombájában a robbanóanyagot kicsit túlméretezte. A balfácán! Rendszám nem volt a motoron, ám jellegzetes darabról van szó állítólag (szín: tarkabarka). A rendőrség ezen a vonalon (is) szeretné elkapni a fickót, aki hajnali négy körül felrobbantotta a Béke tér közelében lévő CIB bankfiókot, illetve a közeli Budapest Bank épületét is megkóstolta. A támadásban nem sérült meg senki. A rendőrség eközben nagy erőkkel… satöbbi, satöbbi.

false

 

Fotó: MTI


A napi Orbán ma sem marad el: a miniszterelnök ma este a FIFA-gálán mutatja meg magát, de reggel még beugrott Rogán anyukájához Szakonyfaluban, jöhetett is a rengeteg Facebook-lájk. (Talán vezető hír is lesz ez az esti Híradóban!) Amikor elment a helyi óvodába jópofizni, mindenki örült, csak a gyerekek nem. Ők még nem tudják annyira megjátszani magukat, mint a felnőttek. A pálinka is jól csúszott, naná.

Pörögtek a szocik is ma: egyikük menne a sittre négy évre korrupcióért (emlékeznek még Weiszt Jánosra?), ha jogerős lenne a döntés (de nem az), Braun Róbert pedig úgy felpörgött a Tv2-es sztorin, hogy bevásárolta magát a cégbe, vett egy (esetleg kettő?) részvényt, hogy felszólalhasson a közgyűlésen.

Elárverezték az MDF egykori székházát. Az esetet az Origo írta meg, és még decemberben történt. Költözni mégse kell, mert a most ott székelő utódpárt vitatja a döntést. „A Szilágyi Erzsébet fasoron található ingatlant azért kellett elárverezni, mert az MDF jogutódjának számító Jólét és Szabadság Demokrata Közösség (JESZ) ellen az Epamedia Hungary médiaügynökség végrehajtást kezdeményezett. A végrehajtói kamara honlapján lévő adatokból kiderül, hogy a JESZ nemcsak a médiaügynökségnek tartozik, több mint 45 millió forint a követelés, hanem 16 cég vagy magánszemély kért végrehajtást.” Egyébként Bokros Lajos közel ötmillió forintot követel.

Az ír Francis Ciarán Tobin 14 évvel a leányfalui gázolás után, hétfőn megkezdte börtönbüntetését Magyarországon – tájékoztat a KIM. Igaz, nem lesz itt sokáig: pár nap múlva máris repül vissza hazájába. Navracsics Tibor nagyjából saját győzelmeként értékelheti a sztorit. Végre valamit!

Figyelmébe ajánljuk