Simon Gábor sorsára jutott Biszku Béla!

  • narancs.hu
  • 2014. május 13.

Hírnarancs

Ugyanis mindketten Budán várhatják a folytatást. Ja, Biszku első fokon már háborús bűnös. Ukrajnában ropognak a fegyverek, Németh Szilárdot pedig nem lehet megbüntetni. Kövér László kivan az uniós zászlótól. Ez történt kedden.

Háborús bűnös Biszku Béla a Fővárosi Törvényszék elsőfokú, tehát nem jogerős ítélete szerint. Nem vicceket mondunk, hanem híreket! Biszkut ugyanis felbujtóként, több ember sérelmére elkövetett háborús bűntettben, lőszerrel visszaélésben és kommunista rendszer tagadásában találták bűnösnek a mai ítélethirdetéskor. Az egykori, ma 93 éves belügyminisztert a bíróság végül az ügyészi indítvány ellenére nem ítélte életfogytiglanra, hanem 5 év 6 hónapot szabott ki. Börtönbe egyelőre nem kell vonulnia, mert lesz második felvonás – az ügyészség és a védelem is fellebbezett –, addig szabadlábon maradhat Biszku, és visszatérhet budai lakásába. A bíróság szinte mindenben osztotta az ügyészség álláspontját. (Arról, hogy mennyi sebből vérzett a vádirat, melyet végül szépen megevett a bíróság, terjedelmi és műfaji korlátok miatt nem ejtünk itt szót, inkább a múlt héten megjelent Narancsban közölt Biszku-cikkhez irányítanánk olvasóinkat.)

Kedden már nemcsak Biszku Béla, de Simon Gábor is budai lakásában tölthette az esősnek induló estét. A XII. kerületi ingatlan igazi luxuskéró, itt tartózkodik házi őrizetben Simon, akit – hoppá! most jön a lényeg – kiengedtek az előzetesből.

Azt pedig épp a magyarnarancs.hu írta meg, hogy Kövér László nem tűzi ki az uniós zászlót a Parlamentre, mivel erre a törvény nem kötelezi. A székely zászló viszont – törvényektől függetlenül – addig lobog, ameddig Románia nem megengedi, hanem bünteti a kitűzését – közölte Kövér László hivatala. Elmondták azt is: az Európai Unió legtöbb tagállamában a kormányzati épületeken kitűzik az EU-zászlót, a nemzeti parlamenteken viszont nem.

Fideszes kerületek rovat: Csepelen borult a bili! Hozta az Index, hogy olyan lista van kirakva a megfelelő helyen, amelyen fel vannak sorolva azok az autók és azok a kerületi vezetők, akiket nem szabad megbüntetni. Igen, Németh Szilárd rezsibiztos kerületéről beszélünk. Természetesen őt sem lehet megbüntetni. A kerület tagadta mindezt… De ugorjunk is Óbudára! Friss sztori ez is, a kampányban bukott ki. A szűkös szülői házra való hivatkozással utalt ki önkormányzati bérlakást a III. kerület a helyi fideszes önkormányzati képviselő fiának. Menczer Erzsébet – aki a Fidesz parlamenti jelöltje is volt egyben – maga is megszavazta a döntést, és nem jelezte, hogy saját családjáról van szó – írja az Index. A polgármesteri előterjesztés Menczer leendő menyének nevén ment át a testületen. Az Együtt–PM politikusai még márciusban hivatali visszaélés és csalás gyanúja miatt tettek feljelentést, ám ezt az ügyészség elutasította. Mi itt a probléma?

Ukrajnában eközben lelőttek hat katonát. A terrorellenes műveletben részt vevő katonák páncélos járművekből álló menetoszlopa Donyeck megye északi részén, a Kramatorszktól 20 kilométerre lévő Oktyabrszke falu határában haladt, amikor egy hídnál tűz alá vették oroszpárti fegyveres szakadárok – közölte a kijevi védelmi minisztérium. Sóhaj.

Figyelmébe ajánljuk