A magyar politika reménytelen hülyesége

  • narancs.hu
  • 2014. május 14.

Hírnarancs

Baloldal: MSZP-kampánytanácsadó üzen az indexen keresztül a Narancsban nyilatkozó MSZP-kampányfőnöknek. Jobboldal, 2002: az akác rossz, tájidegen. Jobboldal, 2014: az akác jó, mert magyar. Magyarország szerdán.

„Molnár Zsolt adjon hálát Istennek minden egyes napért, amikor nem nyitom ki a számat” – ezt üzente az Indexen keresztül az MSZP korábbi kampányfőnökének Ron Werber kampánytanácsadó, aki áprilisig ugyancsak a szocialistáknak dolgozott. Bár Werber tagadta, hogy ökölre ment volna Molnárral, azt nem cáfolta, hogy komoly nézetkülönbségek voltak kettejük között többek között abban, hogy az MSZP miként futtassa meg a nyilvánosságban Rogán Antal lakásügyét. Werber ezzel Molnár Zsolt hétfői, a magyarnarancs.hu-nak adott interjújára is reagált, amelyben Molnár többek között ezt mondta: „A negatív kampányról azt gondolom, hogy akkor hatékony, ha egyértelmű, világos és tényeket mutat be az emberek számára. Ha vádaskodásnak tűnik, akkor ellentétes hatást tud gyakorolni.” Az Index információi szerint az MSZP-nek már március elején megvolt a sztori, ám az azonnali támadást sürgető Ron Werberrel szemben Molnár inkább kivárt.

Újra benyújtja törvénymódosító javaslatát az Együtt–PM, miszerint az EU-zászlót kötelezően tűzzék ki minden középületre, így az Országházra is. Mint azt tegnap megírtuk, ezt jelenleg semmiféle jogszabály nem írja elő, például az Országház fellobogózásáról Kövér László házelnök dönt. Ő pedig nem rakatja ki az uniós lobogót, a székely zászlót viszont – szolidaritásból – igen.

Orbán Viktor és csapatai a pálesz mellett az akácért, ezért az ősi magyar fafajtáért is ölre mennének az unióval. (Mint azt Fazekas Sándor agrárminisztertől tudjuk, az csak a Nyugat-bérenc balliberálisok hazugsága, hogy az akác „Észak-Amerikából behurcolt özönnövény” lenne.) Az index.hu előbányászott egy 2002-es Kövér László-interjút, amelyben lapunk egykori felelős kiadója többek között arról beszél, hogy „az akácfa a magyar tájtól, a Kárpát-medencétől idegen, rendkívül kártékony és agresszív növény, amelynek elterjedése kipusztulással fenyegeti őshonos erdeinket”. Mentő körülményként meg kell jegyezni, hogy akkoriban éppen a Medgyessy-kormány hirdetett akácfaprogramot; márpedig a kommunista akác, mint az közismert, valóban tájidegen és agresszív, szemben a tájbarát és konstruktív nemzeti akáccal. Akinek pedig tele a hócipője az ilyen típusú kreténséggel és akácügyben is értelmes beszédre vágyik, annak ezt a Narancs-interjút ajánljuk szeretettel.

A Déli Áramlat gázvezeték építésének felgyorsítását szorgalmazta szerdai budapesti megbeszélésén Orbán Viktor kormányfő és Alekszej Miller, a Gazprom elnöke – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője a Magyar Távirati Irodával. Úgy tudjuk, az eszmecsere nyílt, őszinte és baráti légkörben zajlott.

És hogy a mai nap se teljék el magyar siker nélkül: simán befértünk a világ 10 vezető piás nagyhatalma közé! A WHO idei kutatása alapján teljesítményünkkel (évi 13,3 liter tiszta alkohol minden 15 évnél idősebb magyar lakosra) 3 decit verünk a csehekre és szlovák szomszédainkra, míg 12,9 literrel Portugália zárja a tízes élmezőnyt. Alulteljesítettek a britek a maguk szánalmas 11,6 literjével, az amerikaiak pedig majdhogynem szárazak maradtak 9,2 literrel. Az első hét helyezett a következőképpen fest:

1. Fehéroroszország – 17,5 l
2. Moldova – 16,8 l
3. Litvánia – 15,4 l
4. Oroszország – 15,1 l
5. Románia – 14,4 l
6. Ukrajna – 13,9 l
7. Andorra – 13,8 l
Egészségünkre!

Figyelmébe ajánljuk