Bírónőt zsidóztak egy magyar bíróságon

  • narancs.hu
  • 2013. november 29.

Hírnarancs

Gaudi-Nagy Tamás eleresztette magát, a Vatikánban már nem csak a Jóisten tart szemmel, a 40 éves Ryan Giggs a legnagyobb. Pénteki hírek.

Az adóhivatal tegnap cáfolta volt munkatársának, Horváth Andrásnak a vádjait – miszerint bizonyos vállalatok a NAV tudomásával csalhatnak adót (elsősorban áfát) –, ma pedig egy olyan több százmilliós, körbeszámlázásos áfacsalás leleplezéséről tartott sajtótájékoztatót, amely nagyjából a Horváth által is többször ismertetett mechanizmus szerint zajlott. Az ún. láncolatos áfacsalás (amikor például papíron utaztatják az árut akár több országon keresztül) elterjedtségével az adóhivatal is tisztában van, többek között ezért is javasolta, hogy a mezőgazdasági árukereskedelemre vezessék be a fordított áfa intézményét.

Orbán Viktor egyik leghűbb szövetségese ezúttal Berlinben magyarázta a magyar kormány nemzetvédő gazdaságpolitikáját: Parragh László iparkamarai elnök a Magyar–Német Fórumon a kiszámítható magyar gazdaságpolitikáról beszélt, valamint arról, hogy kívánatosnak tartaná néhány bank távozását Magyarországról. Az nem egészen világos, hogy a kiszámíthatóság fogalmába beleértette-e az adószabályok évi többszöri módosítását vagy a visszamenőleges hatályú törvények meghozatalát.

Találós kérdés: hány kormányszóvivő van a képen?

Találós kérdés: Hány kormányszóvivő van a képen?

Fotó: MTI

210 ezer közalkalmazott, köztisztviselő és kormánytisztviselő keres havonta nettó 70 ezer forintnál kevesebbet, hat éve nem emelték a fizetésüket, és a karácsony is közeledik – ezeket az információkat is tartalmazza az a videó, amelyen a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének nőtagjai üzennek Orbán Viktornak. Az üzenetet a szakszervezet tegnap adta át a Miniszterelnökségnek, és azt szeretné elérni, hogy a kormányfő érdemben tárgyaljon velük a közalkalmazottak keresetéről.

„Zsidó származásáról” való nyilatkozattételre szólított föl egy peres ügyben eljáró bírónőt a védőügyvéd, aki amúgy a Jobbik országgyűlési képviselője. Gaudi-Nagy Tamás szerint erre azért volna szükség, mert az eljárásban egy „zsidó ember” is érintett. Még egyszer: ez bírósági történet, nem pedig egy kortárs abszurd színdarab egyik jelenete.

A Vatikán megelégelte a munkahelyi lógást, ezért beléptetőrendszert alkalmaz a jövőben – ismerteti az MTI az olasz Panorama mai hírét. A tervezett szigorítás a bíborosokat és az érsekeket nem érinti, őket továbbra is legfelülről ellenőrzik.

És végül a nap legnagyszerűbb híre: ma ünnepli 40. születésnapját napjaink legnagyobb labdarúgó egyénisége, a Manchester United élő legendája, a volt walesi válogatott Ryan Giggs. A szerdai Bajnokok Ligája mérkőzést is végigjátszó természeti csoda – aki gólpasszt jegyzett a Leverkusen ellen idegenben elért győztes, 5-0-s meccsen – 1991 óta játszik a ManU-ban, és egyelőre nem tervezi a visszavonulást. Az alábbi videón a továbbjutást érő gólja látható az Arsenal elleni, 1999-es FA-kupa elődöntőjében.

Figyelmébe ajánljuk

A MÁV finanszírozza az elavult iparvágány karbantartását a kínai cég számára

Vácon a gödi Samsung SDI-nak is dolgozó kínai hatterű CECZ cégcsoport az év elején jelentette be, hogy szeretné, ha a város déli részén lévő, mintegy húsz éve nem használt iparvágányt újra üzembe helyeznék. Úgy tűnik, kérése meghallgatásra talált: a munkálatok megelőzték a kormányhivatal és az önkormányzat közös bejárását. A karbantartás költségét a MÁV állja.