Titkos gyerekgárdája van a Fidesznek – Lázár megint elszámoltatná a civileket

  • narancs.hu
  • 2015. február 20.

Hírnarancs

Fiatalokat buzdított törvénytelenségre a Fidesz, Szabad Európa Csapat néven kampánycélokra használtak fel diákokat Kubatovék. Lázár János újra elszámoltatná a civileket, ezúttal személyes vagyonukra tenné rá a kezét. Habony Árpád lehet, hogy nem is Habony Árpád. Jön a Balaton Method, prudens péntek van.

Gyerekeket használt fel a Fidesz a kampányaiban

Törvénytelenségre vettek rá fiatalokat: gimnazisták gyűjtöttek adatokat nem fideszesekről a Fidesznek, azaz a Kubatov Gábor irányította Szabad Európa Csapatnak, röviden a SZECS-nek. A történtek miatt besokallt srác a 444-nek számolt be az aljas húzásról.

Képünk illusztráció

Képünk illusztráció

 

Hazugságra kényszerítve dolgozott több száz fiatal – főleg budapesti egyházi gimnazisták és egyetemisták – óránként ezer forintért, titoktartási nyilatkozat aláírása után a Fidesz kampányában. A legfontosabb feladatuk az aláírásgyűjtés, vagyis a Fidesz támogatói névlistájának összeállítása volt, lakásról lakásra jártak, így az adott választókörzetek politikai szimpátiáinak felmérése is ki volt adva a fiataloknak. (Arról kellett hazudniuk, hogy mindezért nem kaptak pénzt.) A 444-nek nyilatkozó fiú részletesen elmesélte, hogyan toborozták őket, milyen felvételi beszélgetésen puhatolták ki a politikai vonzalmaikat és így tovább. A törvénytelenség, aminek elkövetésére Kubatovék az érintett fiú szerint rávették őket, az volt, hogy nemcsak a Fideszt aláírásukkal (is) támogatókról gyűjtöttek politikai adatokat – hiszen ez teljesen legális –, hanem azokat is adatbázisba rendezték, akik bizonytalanok vagy kifejezetten Fidesz-ellenesek voltak. Ez ugyanis törvénysértő. (A 444 fotót is közölt a sztori mellé, amin egy az adatvédelmi törvényt rendesen sértő, "kontaktolási ívnek" nevezett dokumentum látszik, amin a szimpátiákat rögzítették.)

Lázár újra a civileket vegzálná

Lázár János ma megint formában volt a parlamentben, elővette kedvenc civiljeit. Arról beszélt egy jobbikos interpellációra válaszolva, hogy „a civil szervezetek fontosak a kormány számára, ám a transzparenciát elvárják. A miniszter újra visszatért a Norvég Alap témájára: mint mondta, a civileknek el kell számolniuk nemcsak azzal, hogy kitől kapják a pénzt, hanem a személyes vagyonukkal is” – írja a Világgazdaság.

Lázár János

Lázár János

Fotó: MTI

Lehet, hogy megártott Lázárnak a tegnapi születésnap – 40 éves lett a Miniszterelnökséget vezető miniszter –, vagy csak durván szerepet tévesztett, hogy azt hiszi, a világon mindenhez köze van, miközben saját stiklijeit nemhogy nem tudja megmagyarázni, de akkora arca van, hogy nem is érti, miért lenne ilyesmire szükség. Legutóbb decemberben derült ki róla, hogy egy 60-70 milliós ház van a 10 éves fia nevén. Ez pedig nem volt benne akkori vagyonnyilatkozatában, és nem is nagyon tudta megmagyarázni, hogy miért nem. Minek is…

Mije nincs Habonynak?

Bár két napja az RTL Klub több képzőművészeti intézményt is felkeresett Habony Árpád érettségije után kutatva, nem találta meg. A Magyar Nemzet viszont azt írja, hogy a Képző- és Iparművészeti Szakközépiskolában hamar kiderítették, hogy Habony oda járt, és ott is kapott érettségi bizonyítványt.

A Magyar Nemzetnek az intézményben azt mondták, Habony 1983 és 1987 között volt a szakközépiskola tanulója, az érettségi bizonyítványa szerint pedig díszítőszobrász szakon végzett. Mivel az iskola nem adhatja ki az iratot, így a lap sincs birtokában az ezt igazoló dokumentumnak.

Habony Árpád

Habony Árpád

Fotó: MTI

Az ügy pikantériája csupán annyi, hogy az RTL Klub korábban szintén megkereste a Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola és Kollégiumot, de akkor az intézmény még úgy tájékoztatta a csatornát, hogy nem volt ilyen nevű tanulójuk. (Habony eddig érettségije ügyében nem szólalt meg, és tudtunkkal senkit nem is perelt be.)

Az RTL Klub a miniszterelnöki főtanácsadónak a Who is Who-n lévő életrajzát próbálta meg leellenőrizni, de nem találta nyomát az érettségijének, sőt, bár Habony állítása szerint a Magyar Képzőművészeti Alap, a Magyar Képzőművészeti Főiskola és a Soros Alapítvány restaurátoriskolájába is járt, ezek egyikének hallgatói nyilvántartásában sem szerepel. Az állítólagos bécsi intézet pedig, ahol kulturális menedzsernek tanult, nem is foglalkozik oktatással.

Lehet, hogy Habony Árpád nem is Habony Árpád?

Valahol buli van

Jön a Balaton Method! Március 6-án tartják a Kodály Method alkotói különleges zenés filmjük premierjét és az azt követő koncertet, bulit. Szimler Bálint és Rév Marcell 17 zenekar és több száz zenész közreműködésével forgatott a Balaton körül. A film gerincét zenei és filmes szempontból is izgalmas videók alkotják, amelyek dokufilmes részekkel kiegészülve adnak majd egyfajta kor- és hangulatjelentést – állítólag – nem elsősorban a Balatonról, hanem a mai magyar könnyűzenéről is.

Figyelmébe ajánljuk