Ügynökök parlamenten belül és kívül

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. febr. 23., 20:00
kommentek
4
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Simicska szoknyája, hiányzó másfél milliárd, ügynökök mindenütt és a nagy világattrakció Nyíregyházán.

Olimpiaügy lezárva

A kormány lezárta az olimpiaügyet, hiszen „nemzeti egység nélkül egyetlen ország sem tud olimpiát rendezni”, ahhoz meg baloldali pártok is kellenek, érvelt Lázár János heti fejtágítóján. Lázár szerint a kezdeményezők elérték céljukat, tehát felesleges a népszavazás. „Miről akarnak népszavazást? A kormányról? Arról lesz jövő tavasszal”, mókázott a mindig jókedvű miniszter. Volt szó a migránsnyomásról is: Pintér javaslata alapján egy második határzárral tartják majd a határon az oda érkezőket. Buzizásügyben érdekes fejleményekről számolhatunk be. Lázár azt mondta ugyanis, hogy szerinte Orbán a parlamentben nem is „buzizott”, mert igazából arra gondolt, hogy Vona – dobpergés: – Simicska szoknyája mögé bújik.

false

 

Az ország támadás alatt

Lázár Matolcsy minapi kijelentését is megmagyarázta: értelmezése alapján az ország ellen támadást indító NATO-szövetséges nem más volt, mint az Egyesült Államok. Emlékezhetünk, hogy André Goodfriend amerikai ügyvivő aktívan bekapcsolódott a hazai belpolitikai viszonyokba 2014 őszétől. „Valamiért fontosnak tartotta, hogy álláspontot mondjon, beavatkozzon, irányítsa az eseményeket. Direkten avatkozott be a napi eseményekbe” – mondta Lázár.

Hol a lóvé?

Másfél milliárd hiányzik Farkas Sándor fideszes parlamenti képviselő vagyonnyilatkozatából, állítja a Direkt 36. A „résztulajdonában lévő cég 2012 óta kiemelkedően sok, összesen több mint 2,5 milliárd mezőgazdasági támogatást szerzett. Ebből azonban csak 925,5 milliót tüntetett fel, a pénz többi része sehol sem jelenik meg a vagyonnyilatkozataiban” – írja az oknyomozó portál.

via GIPHY

Ügynökök az elitben

Kemény közleményben reagált a Momentum a kormány megfutamodására olimpiaügyben. „A kormány elárult 266 ezer embert, valamint azokat is, akik olimpiát szerettek volna Budapesten” – írták. Ma Fekete-Győr Andrásék sajtótájékoztatót is tartottak, ahol a Narancs kérdésére elmondták: a közeljövőben az országjárásra koncentrálnak, és létrehozzák a cselekvés kis köreit. Szóba került az is, hogy az ügynököket a mai politikai elitben kell keresni, tehát a Momentum az akták nyilvánosságra hozatala mellett teszi le a voksát.

Siker, csillogás, legó

„Óriási siker! Európában Berlin, Oberhausen, Isztambul és Manchester után Nyíregyházán épül meg ez a különleges élménypark” – írta Facebookon Nyíregyháza polgármestere. Kovács Ferenc bejelentette, hogy 2020-ig felépül a magyar Legoland – igazából Legoland Discovery Center – összesen 9,5 milliárd forintból és a „a magyar kormány döntésének értelmében”. (No, igen, a kormány csettint, és dán legóvárosok nőnek a földből.) Kétség sem fér hozzá, hogy „ez lesz Magyarország legkülönlegesebb turisztikai attrakciója”.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. febr. 23., 20:00
kommentek
4
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 4
  Világos
  2017. február 24., péntek 11:31
  Nos és mit gondolok, hogy Lázár kinek a szoknyája mögé bujjon nem irom le.
  A Momentum nekem gyanus. hirtelen pénz utazásra ? Az ügynökösdiség kevésbé
  érdekel valakit. Mintha valaki adná nekik a témát. Óvatosak legyünk. Soproni pl
  hasonlót mondott a tervekről, hogy a Nyugdijas Tanács előadásokat tartson
  a fiatalokank. Lehet, hogy titkos stratégia van mögötte.
 2. 3
  tiszapolgári
  2017. február 24., péntek 10:27
  Szegény nyíregyházi polgármester ezzel a „legkülönlegesebb” jelzővel aláírta a halálos ítéletét, hiszen a sajtóban, nagy nyilvánosság előtt vonta kétségbe a Felcsút környéki turisztikai attrakció-komplexum elsőségét.
 3. 2
  rworse
  2017. február 24., péntek 08:14
  És mini költségekkel. Potom 9,5milliárdból meglenne "Magyarország legkülönlegesebb turisztikai attrakciója".
  Hogy miért Magyarországé az attrakció, nem tudom, tudtommal a Lego nem magyar cég. Hogy mitől különlegesebb, mint egy Balaton, Buda Vár, Aggteleki cseppkőbarlang..., szintén nem tudom. Hogy mitől turisztikai attrakció, azt tudom.
 4. 1
  tiszapolgári
  2017. február 24., péntek 07:52
  Drukkolok a Legoland Discovery Center sikeréért. És ha már az olimpiát elvették a magyar emberektől, ott jóval 2028 előtt megvalósulhatna a Budapesti Olimpia, mini stadionokkal, mini olimpiai faluval, mini infrastruktúrával, a mini dobogókon csakis piros-fehér-zöld legófigurák állnának, és boldogan integetnének a mini dísztribünök és VIP-páholyok felé.

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Hírnarancs

Lemaradt a napi hírekről? Ne csüggedjen! A HírNarancs minden este lakásába szállítja a legfontosabbakat.

Hírnarancs
Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk