„Üzenjünk Brüsszelnek, hogy ők is megértsék!” – Emeli a tétet a kvótaellenes népszavazás ügyében a Fidesz

  • narancs.hu
  • 2016. május 13.

Hírnarancs

Itt az újabb plakátkampány. Hosszabb pályájú lesz a felcsúti kisvasút. Matolcsy unokatestvére saját magának hitelezett. Nincs helye az OSZK-nak. Orbán miatt páriákká váltak a brüsszeli magyarok.

Tisztelet helyett megértést kér a kormány

Újabb plakátkampányt indított a kormány: ezúttal a kvótaellenes népszavazást népszerűsítik jól bevált propagandamódszerekkel. A kormány a Facebookon bejelentett közleménye szerint ez egy tájékoztató kampány, annak érdekében, hogy minél többen vegyenek részt a népszavazáson.

„Üzenjünk Brüsszelnek, hogy ők is megértsék!” – ez áll a plakátokon. Mi meg várjuk a mémeket…

Miatta szívnak?

A magyarok Brüsszel páriái címmel hozott le címlapon cikket a Politico európai kiadása, amely arról szól, hogy Orbán Viktor lázító nacionalizmusa és kemény bevándorlásellenessége azoknak a magyaroknak az életét keseríti meg, akik Brüsszelben uniós körökben dolgoznak. A cikkről részletesen ír az Index eurológusa.

false

 

A törvény felett állnak

Saját cégét is hitelezi bankjával Matolcsy György unokatestvére – derül ki a 444.hu cikkéből. Szemerey Tamás bankja, a Növekedési Hitel Bank (NHB) legalább 7 milliárd forint hitelt nyújtott a saját vagy a családja érdekeltségébe tartozó cégeknek. Egy esetben pedig egy olyan cégnek adott kölcsönt a bankja, ami konkrétan az övé, márpedig ez (véletlenül) illegális. De több másik cég is erősen kifogásolható, amelyek bár formailag épp nem Szemereyéi, de egyértelműen hozzá köthetők.

Fut, robog…

Már diósdi végállomást terveznek az eddigi etyeki helyett Orbán felcsúti kisvasútjának. A jövőbeli tervekről a miniszterelnöki biztos, Tessely Zoltán beszélt egy tegnapi fórumon. A részletek kiderülnek cikkünkből itt.

false

„Vannak, akik azt szeretnék elhitetni, hogy a KDNP szatellitpárt”

Harrach Péter interjút adott az Indexnek, amelyből minden kiderül a KDNP-ről; például hogy állítólag nem szatellitpárt a Fidesz mellett, nem szorulnak háttérbe az oktatásban a kereszténydemokrata „vívmányok” (bármik legyenek is azok), és nem a KDNP veresége a boltok vasárnapi újranyitása. Harrach Péter frakcióvezető szerint minden kormányzati döntésben ott van a KDNP, bár vannak ügyek, amikben vissza kell vonulni. Az abortusz és az MNB ügyei mellett arról is vallott Harrach, hogy bár korlátozni akarták az emberek vasárnapi lehetőségeit, ő maga időtlen idők óta nem vásárol, azt a felesége intézi.

Lemeccselik?

Bizonytalanná vált, hová költöztetik a Várból a Országos Széchényi Könyvtárt (OSZK). Tavaly novemberben Lázár János jelentette be, hogy a Várból az átépítések miatt hurcolkodásra ítélt OSZK-t a Palotanegyedbe, a Nemzeti Múzeum mögötti, a Magyar Rádió egykori épületeibe fogják költöztetni; ma viszont a Népszabadság azt írta, hogy a Színművészeti Egyetem is szemet vetett az épületekre. Az Emmi közlése szerint a Palotanegyedre ígért építészeti ötletpályázat „előkészítése megtörtént, a megjelentetés időpontjáról egyelőre nem született döntés”. Míg az OSZK elhelyezéséről azt írták, hogy több helyszín is szóba került, „az OSZK Budavári Palotából való kiköltöztetéséről és jövőbeli elhelyezéséről még nem született döntés”.

Bocsánatkérés helyett perel

Míg a héten Kiss László úgy-ahogy bocsánatot kért egykori áldozatától, Takáts Zsuzsannától, addig Kiss tettestársa, Lantos László feljelentést tesz, személyiségi jog megsértése és becsületsértés miatt perli az egyik bulvárlapot.

Szolgálunk és védünk

Szerdán elfogtak a Bácsalmás Határrendészeti Kirendeltség járőrei két illegális bevándorlót, egyikük, egy 12 éves afgán kislány segítséget kért a rendőröktől, mert tudomása szerint – bár nem tudta pontosan, hol – szülei már Magyarországon vannak. A határrendészek „széles körű adatgyűjtésnek köszönhetően” beazonosították a gyerek szüleit, akik a tompai tranzitzónában voltak. Másnap a kiskunhalasi befogadó központba szállították a kislányt és a szülőket is, ahol ismét egymásra találtak. Hogy mi lesz velük, nem tudni, de legalább (egyelőre) együtt vannak.

Neked ajánljuk