Végső visszaszámlálás

  • narancs.hu
  • 2013. december 11.

Hírnarancs

Megvan az év embere, Deutsch Tamás rajzolni készül, a magyar nácik hozzák a szokásosat. Forró hírek egy hűvös szerdán.
false

A nap legfigyelemreméltóbb híre csak erős gyomrúaknak ajánlható tiszta szívből, hiszen reflektornál is világosabban mutatja meg, milyenek is a viszonyok azon a helyen, ahol a napjainkat tengetnünk adatott:

Dezső András, az Index munkatársa az iránt érdeklődött a Hungaroplakátnál, hogy vajon miért engedik meg, hogy a neonáci uszításban és sorozatos törvényszegésben, végeredményben tehát közönséges bűnözésben utazó Kuruc.info reklámozhassa saját magát az egyik felületükön. A cégtől (vagy a helyet bérlő ügynökségtől, még nem tudhatjuk biztosan – lásd a szerző beszámolóját itt, a Hungaroplakát reakcióját pedig itt) valaki üstöllést továbbította az újságíró telefonszámmal ellátott levelét a Kurucnak, amely pedig szépen ki is nyomta az oldalán – a folytatás innentől könnyedén kitalálható. Az esetbe a thrillerekből ismert határidő-dramaturgiát, valamint a vérbeli kelet-európai tragikomikumot Deutsch Tamás csempészte bele, aki Facebook-posztjában 72 órát adott az ügyészségnek, hogy végezzen a kurucokkal, különben megy, és – ismét – ugróiskolát rajzol a Legfőbb Ügyészség épülete elé.

Gyorsan mondjunk is inkább valami őrült vicceset: a Nézőpont Intézet szerint nem Bajnai, nem Schiffer vagy Mesterházy, hanem, kapaszkodjanak meg: Fodor Gábor a legnépszerűbb ellenzéki politikus. A felmérést a Nézőpont a Heti Válasz megbízásából készítette.

Az viszont már kevésbé vidám (hiszen mi egyértelműen Miley Cyrus énekes-seggrázóművésznek szurkoltunk), hogy a Time magazin Ferenc pápát hozta ki az év emberének. A következetesen abortusz- és (az egyházon belüli) nőiintegráció-ellenes pápa húzásai között kétségkívül találhatunk rokonszenvesebbeket is – ezekről bővebben ebben az igen érdekes korábbi interjúnkban olvashat.

Friss fejlemények a NAV-botrányban: a Nemzeti Nyomozó Iroda végre elrendelte a nyomozást Horváth András feljelentése nyomán, ismeretlen nehézsúlyú adócsalók után nyomoznak. Mindeközben az igencsak kínos pozícióba került adóhivatal hatalmas lelkesedéssel kezdett dolgozni – az online pénztárgépek ügyében.

Végezetül fordítsuk arcunkat Ukrajna felé, ahol továbbra is durva a helyzet: ma reggel több ezer rendőr támadta meg az ellenzéki tüntetőketmérsékelt sikerrel.

Figyelmébe ajánljuk

A MÁV finanszírozza az elavult iparvágány karbantartását a kínai cég számára

Vácon a gödi Samsung SDI-nak is dolgozó kínai hatterű CECZ cégcsoport az év elején jelentette be, hogy szeretné, ha a város déli részén lévő, mintegy húsz éve nem használt iparvágányt újra üzembe helyeznék. Úgy tűnik, kérése meghallgatásra talált: a munkálatok megelőzték a kormányhivatal és az önkormányzat közös bejárását. A karbantartás költségét a MÁV állja.