Nyomtasson magának körömpörköltet Ön is!

  • narancs.hu
  • 2014. augusztus 7.

Hírnarancs

Főnyomozó kisgatyában, 20 milliárdos pofon Putyintól a magyar gazdáknak, ráadásul minden magyar súlyos beteg. Hírek kispénteken 3D!

Terrorelhárítók kapták el a BRFK korábbi főnyomozóját. A gyanú szerint más rendőröket vesztegetett meg, hogy egy brit vállalkozónak információkat szerezzen. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) egykori életvédelmi főnyomozóját vették őrizetbe szerdán hajnalban a Terrorelhárítási Központ munkatársai – értesült az M1 Híradója. Az ügyészség gyanúja szerint 50 ezer eurót és 220 ezer angol fontot vett át egy brit vállalkozótól, akinek azt ígérte, hogy rendőrök megvesztegetésével adatokat szerez meg hatósági nyilvántartásokból. A volt rendőr jelenleg magánnyomozóként dolgozik, és mindent tagad. A Híradó úgy tudja, az üggyel kapcsolatban egy ismert budaörsi ügyvédet is őrizetbe vettek.

Húszmilliárdos pofont kaptak a magyar gazdák Putyintól. Oroszország csütörtökön válaszlépést tett az ellene szankciókat alkalmazó országokkal szemben: teljes embargót vet ki a marhahús, a sertéshús, a gyümölcs- és zöldségtermékekre, a baromfi, hal, sajt, tej, tejtermék behozatalára az Európai Unióból, az Egyesült Államokból, Ausztráliából, Kanadából és Norvégiából. Az intézkedés egy évre szól. Magyarországon a gazdák 2,5 millió tonna zöldséget és gyümölcsöt termelnek, amelynek 5-7 százaléka megy az orosz piacra az elmúlt évek adatai alapján – mondta Mártonffy Béla, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet elnöke. Értéke nagyjából 15-20 milliárd forint éves szinten, termésmennyiségtől függően. Ebből a szempontból a jelenlegi termelést meghatározóan nem érinti, „nem dönti be” az életbe léptetett szankció – mondta.

false

Magyarország az EU súlyos betege – így írnak rólunk külföldön. Magyarország kormányfője az illiberalizmus bajnoka – az ezzel a címmel a Washington Postban megjelent írásban Harold Meyerson felidézte Orbán Viktor Tusnádfürdőn elmondott beszédét. Meyerson hangsúlyozta: Orbán Viktor a problémákra az illiberális nacionalizmusban látja a megoldást, amire nem nehéz bizonyítékokat találni. A magyar kormányfő 2010-es hivatalba lépése óta egyebek mellett csökkentette a bíróságok függetlenségét, és a paranoid nacionalizmus felélénkítésén fáradozik – jegyezte meg a cikkíró. Szerinte Európa közvetlen kihívás előtt áll Magyarország miatt, amelynek kormányfője július végi romániai beszédében azt állította, semmi összeegyeztethetetlen nincs az illiberalizmus és az EU-tagság között. Meyerson emlékeztetett arra, hogy a demokratikus jogszabályok megalkotása és azok tiszteletben tartása az uniós tagság előfeltétele. Kérdés, hogy e törvények és normák lerombolása miért nem lehet a kizárás alapja. Ha Európa nem tudja megvédeni a demokráciát a saját határain belül, akkor pontosan mi is a célja? – zárta írását a The Washington Post kolumnistája.

A szlovák Sme arról írt: Orbán Viktor nem a levegőbe beszél, amikor egy nem liberális állam építéséről nyilatkozik, hiszen ez a misszió sikeresen folytatódik, amit az „antiliberális beszéddel” kapcsolatban született külföldi kritikákra adott hazai reakciók milyensége is mutat. A liberális pozsonyi lap kommentátora úgy véli, a reakciókból közvetlenül kiolvasható, hogy „Magyarországon kevesebb a szabadság, és a kritikus értékelésekre nem merészkedik mindenki”. Hozzáteszi: bár Magyarország még mindig távol áll a diktatúrától, senkit nem üldöznek kormányellenes nézeteiért, ugyanakkor mind több közszereplő veszi át „a Fidesz PR-műhelyének klasszikusát, a bankár-transznacionális összeesküvés narratíváját”, ami a nem liberális társadalomra jellemző, a hatalom és az értelmiség közötti klientúrarendszer kialakulására utal.

false

 

Fotó: MTI

Nyomtatná az ételt az amerikai hadsereg. Igényeik és ízlésük alapján nyomtatnák ki az amerikai katonáknak az ételeket 3D-s nyomtatással, írja az origo Techbázis. Valósággá válhat a legendás Star Trek sci-fi sorozatból ismert ételreplikátor, amely az egyéni táplálkozási igényekre szabott ételeket állít elő tápelemekből (keményítő, fehérje, zsír). Az amerikai Natick katonai kutatási, fejlesztési és mérnöki központ tudósai azt vizsgálják, hogyan lehet leváltani a hadseregben a napi fejadagot 3D-s nyomtatással készült ételekre.

Körömpörit, valaki?

Körömpörit, valaki?

Fotó: Muska konyhája

Figyelmébe ajánljuk