Egy hét kultúra 2021/48.

  • Narancs
  • 2021.12.01 20:55

Interaktív

Rövid hírek: kultúra itthon, külföldön és másutt

GYEREKSZEMMEL Az Uffizi Képtár úgy döntött, közelebb viszi a művészetet a gyerekekhez, nemcsak átvitt, hanem fizikai értelemben is. Az UffiziKids névre hallgató programjuk keretében néhány remekművet alacsonyabbra helyeztek, hogy azokat a gyerekek is szemmagasságból láthassák. Az elérhetőséget azzal is segítik, hogy létrehoztak a terem­őrökből egy 40 főnyi, kifejezetten a gyerekekkel foglalkozó csapatot, tagjainak az a feladatuk, hogy a legkisebbek legfurfangosabb kérdéseit is megválaszolják.

 

ONLINE Olaszország november 23-án elindította átfogó online művészeti platformját, az ITsART-ot. A honlap (itsart.tv) egészen átfogó élményt nyújt, ugyanis nemcsak az ország múzeumainak kiállításait és virtuális projektjeit gyűjti egybe, hanem ingyenesen vagy szinte jelképes jegyárért cserében hozzáférést ad a legkülönfélébb előadások megtekintéséhez. Gyakorlatilag a kanapénkon ülve lehetünk ott egy operán a milánói Scalában, hallgathatunk komolyzenei koncerteket, böngészhetjük az olasz filmművészet remekeit, vagy éppen körülnézhetünk Pompeiiben. Persze jobb lenne élőben, de amíg arra nincs lehetőség, addig is az ITsART remek lehetőséget kínál az olasz művészetek kedvelőinek.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap. Nézzen be hozzánk minden nap: hírszolgáltatásunk ingyenesen hozzáférhető. Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk