Élőben követheti a koronavírus terjedését

  • narancs.hu
  • 2020. január 27.

Interaktív

Folyamatosan frissülő térképen láthatók a fertőzött területek.

Térkép készült az új koronavírus terjedéséről, amely majdnem valós időben mutatja, hova jutott már el és hány embert fertőzött meg a Vuhan városából indult kórokozó.

A Johns Hopkins Egyetem által készített térképet a képre kattintva érheti el, melyen országokra lebontva látható a fertőzöttség helyzete, és az is, hol és hányan kapták el a betegséget. A térkép az elhunytak számát is nyomon követi.

false

 

Arról, hogyan ismerhető fel a vírus itt írtunk részletesen:

Ezért veszélyes és így ismerhető fel a koronavírus

Nem szabad félvállról venni a kérdést, a korábbi koronavírus-járványok többszáz ember halálát okozták. 2019-nCoV: így hívják hivatalosan a jelenlegi járványt okozó vírust, ami a koronavírusok közé tartozik. Ez a típus nevét a jellegzetes alakjáról kapta, állatokat és embereket is képes megfertőzni, és az sem kizárt, hogy egyik fajról a másikra átterjedjen.

Egyszerű, lényegében néhány mindennapi higiénés és élelmiszer biztonsággal összefüggő rutin betartásával jelentősen csökkenthető annak esélye, hogy az ember elkapja a világ egészségügyi hatóságait készenlétben tartó koronavírust. Erről pedig a WHO adott ki részletes tájékoztatást.

Ajánlásokat tett közzé a WHO a koronavírus megelőzésére

Tanácsokkal szolgál az ENSZ Egészségügyi Világszervezete. Néhány alapvető rutinnal csökkenthető az esélye, hogy valaki megfertőződjön az akár halált is okozó tüdőgyulladásos kórral. Egyszerű, lényegében néhány mindennapi higiénés és élelmiszer biztonsággal összefüggő rutin betartásával jelentősen csökkenthető annak esélye, hogy az ember elkapja a világ egészségügyi hatóságait készenlétben tartó koronavírust.

Figyelmébe ajánljuk