Felfüggesztették a Klubrádió frekvenciájára kiírt pályázatot

  • narancs.hu
  • 2021. január 20.

Interaktív

Bizonytalan, kié lesz február 14. után a 92.9-es frekvencia.

A Médiatanács felfüggesztette a jelenleg a Klubrádió által használt FM 92.9-es frekvenciára kiírt pályázatát - értesült a Média1.

A felfüggesztés oka az, hogy a Médiatanács korábbi döntése ellen fellebbezés érkezett, a jogvita kimenetele pedig befolyásolhatja a pályázat elbírálását.

Tavaly ősszel derült ki, hogy a Médiatanács amúgy csekély súlyú jogsértésekre hivatkozva nem hosszabbítja meg a Klubrádió február 14-én lejáró frekvenciahasználati engedélyét, hanem pályázatot ír ki a 92.9-es frekvencia használatára.

A pályázaton hárman indultak, a Klubrádió mellett az ATV-csoporthoz tartozó Spirit FM és az LBK Médiaszolgáltató. A Médiatanács azonban formai okokra hivatkozva kizárta a pályázatból a Klubrádió két versenytársát, valószínűleg ezek ellen a kizáró döntések ellen érkezett fellebbezés, ezért kellett felfüggeszteni a folyamatot.

Mivel a jogviták nyilván nem zárulnak le jogerős döntéssel február 14-ig, továbbra is kérdéses a frekvencia sorsa. Elképzelhető, hogy a Klubrádió a végleges döntésig ideiglenesen tovább használhatja a frekvenciát, de a Média1 azt tartja velószínűbbnek, hogy amíg nincs végleges döntés, senki sem sugározhat. Ebben az esetben a Klub február 15-től az internetre szorulna vissza. 

Neked ajánljuk