Tévétorrent

Greenhouse Academy

szerző
Szabó Ádám
publikálva
2018/16. (04. 19.)
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Kártyavár, Stranger Things vagy épp az Orange Is the New Black – a Netflix presztízssorozatait mind ismerjük: ezeket nézik a legtöbben, és a streaming szolgáltató is ezekkel büszkélkedik. Egy világuralomra hajtó kvázicsatornának azonban az apróért is le kell hajolni, és ki kell szolgálnia a 18 év alattiakat is – vagy épp a trashre vágyó 18 év felettieket. Na meg azokat, akik visszasírják Mary Kate és Ashley Olsen életművét, és az ártatlan-idióta tinisorozatokat és persze a ’00-ás éveket – a nosztalgiafilmek az utóbbi időben úgyis kizárólag a 80-as évekre hajtottak.

A Greenhouse Academy eredetije is a ’00-ás éra szórakoztatóiparának jellegzetes képződményében, a Nickelodeonon futott Izraelben – ez lehet a magyarázat a misztikus szálra, amely teljesen életidegen módon tapad rá a „ki kit csókolt meg” és „hogyan hívjam randira” szerű konfliktusokat tömörítő sztorira: a high-tech, természetesen az FBI-t is bemocskoló földalatti összeesküvés nagyjából annyira komolyan vehető, mint minden más a sorozatban.

A Greenhouse Academy a világ egyik legelitebb magániskolája, ahová olyan nehéz bekerülni, hogy egyik főhősünknek rögtön a pilotban teljesen véletlenül sikerül is. A bentlakásos suliban a jövő vezetőit képzik, a tananyag nagy része pedig falmászásból, sütiárulásból és nagymonológok előadásából áll. Két ház versenyez az alma mater falain belül: az okos Hollók és a sportos Sasok – a Greenhouse Academy teljesen súlytalan és ártalmatlan szórakozás, aminek jobbára semmi értelme – a 20 percek mégis meglepő gyorsan lecsorognak.

Magyar felirat: Szandii

Jelenlegi értékelés
2

szerző
Szabó Ádám
publikálva
2018/16. (04. 19.)
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
tévétorrent
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

„Nem kérünk bocsánatot”
Interjú „Tibi atyával”
Interjú Palkovics Lászlóval
Mi lesz az MTA-intézetekkel?
Évadnyitó melléklet
Jordán Adél, Carly Wijs, Pintér Béla színháza
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kultúra

még több Kultúra...