tévéSmaci

Kocsi, ló

  • tévésmaci
  • 2019. október 5.

Interaktív

Amikor Sztupa és Troché versenyt futottak a gepárdokkal és a leopárdokkal, a felkészülési szakasz volt a legnehezebb. Maga a verseny már kismiskának tűnt hozzá képest, pedig akörül is akadtak dilemmák – például kiéhezett vagy jóllakott vadakkal álljanak-e ki? Az éhes gepárddal szemben több aggály is felmerült, elsősorban állat- és embervédelmi szempontokból. Mert ugye mitől lesz egy leopárd (vagy gepárd) kiéhezett? Ha nem eszik. Mikor nem eszik? Ha nem tud vadászni vagy nem etetik. A versenyre készülő gepárdokat a legkiválóbb szovjet cirkuszművészek készítették fel a nagy megmérettetésre, földrajzilag mondjuk, a Luzsnyiki stadionban, úgyhogy vadászásról szó nem lehetett. De azért persze volt szó róla, rendeltek is nekik Jerevánból négyvagonnyi háromsebességes ipari nyulat, de a vasút akkoriban nagyon lassú és valljuk be, kicsit megbízhatatlan is volt, nemcsak a Szovjetunióban, de világszerte, sőt tulajdonképpen a Szovjetunióban volt a legmegbízhatóbb, de a nyulak mégis eltűntek útközben. Volgográdnál még megvoltak, aztán a fene tudja, hol bóklásztak el – hagyjuk most az olyan rosszízű vicceket, hogy a Mihajlovkai járásban a farkasok még két hónap múlva is anyacsavarokat szartak, mert szartak ők csappantyúkat is, pedig azokat csak repülő tyúkokba építettek. Ezért is hívták csappantyúknak őket és nem csappanfarkasoknak, bár ami azt illeti, pont Mihajlovkában a farkasállomány is erősen megcsappant akkoriban, szürke farkasokról lévén szó, szürkeállománynak is nevezték, de csak otthon, a négy fal között. Szóval a leopárdoknak rendelni kellett így valamit, pizzát sajnos akkoriban még nem lehetett Moszkvában (és a világ egyéb tájain sem, leszámítva Certaldo városát, amelyről még a Dekameron is feljegyzi, hogy pizzában nagyon erős vár). Ilyenformán tehát a gepárdok a teknősök, papagájok és guppik élelmezésével foglalkozó nagyvállalattól kaptak enni, érthetően teknősöket, papagájokat és guppikat. Nem csoda, hogy fél percen belül futották a négyszázat.

Szombaton délután hatkor a Film+ levetíti az
Arthur király – A kard legendája című filmalkotást, melyben az arcszőréről méltán híres Sir Arcszőrt Charlie Hunnam alakítja a reá jellemző átéléssel.

Hétfőre megszabadulunk a lovagkorból (vesd össze: Bálint István A lovagkor vége), s éjjel azon vesszük észre magunkat, hogy megpróbáljuk felakasztani Sigourney Weavert a slozin. Igen, 3.20-kor a Paramount Channel levetíti 1995 harmadik, sokak szerint negyedik legjobb filmjét, a Tökéletes másolatot. Itt szólunk, hogy a Ponyvaregény 1994-esnek számít, bár a Cinemax 2 23.15-kor ennek ellenére is levetíti. Rögtön a Luther első évadának az első része után (ne mulasszuk el megjegyezni, hogy a mondott sorozat egyetlen nézhető évadáról beszélünk).

Kedden az HBO 3 este nyolc előtt belefog a Szemtanúk című hatrészes norvég krimisorozatba, melyben két tinédzser szemtanúja lesz a barakkoknál egy gyilkosságnak, az egyikük meleg, a másiknak rendőr az anyja, s nyomukban a gyilkos, szép kilátások, mondhatom. Kis hatásszünet után lenyomják itt a 2019-es Deadwood című érettségi találkozót is, amit nyilván merő tévedésből nem a sarki fényképész készített, hanem a jó David Milch.

Csütörtökön Árvácska (1976) éjjel a Dunán. Önök is inkább szedjenek árvácskát a tévézés helyett. Úgy értem, éjjel.

Figyelmébe ajánljuk