Tévé

Kolbászkánaán

Mokka

Interaktív

Celebzsibvásár és kormánypropaganda – immáron jó ideje ez a két fő összetevő alkotja a Tv2 reggeli műsora, a Mokka első pillantásra bizarr, de amúgy mégis meglepően jól harmonizáló elegyét.

Vagyis érkezik a stúdióba Zámbó Krisztián, hogy arról a lánykérésről meséljen, ami meg sem történt, ugyanakkor G. Fodor Gábor kijelenti, hogy „ha az ellenzék győz, Soros György alakít kormányt”. Soma Mamagésa a nőiesség titkába avatja be a nézőket, méghozzá sejtszinten, Vona Gábort labancnak titulálja egy inzert, a kormányszóvivő pedig Lázár János bécsi videójának mélyebb értelmét igyekszik kihüvelyezni. Szóval voltaképpen majd’ mindahány téma az ezotéria, az okkult és a fikció világát idézi ebben a műsorban, ahol a realitást múlt csütörtökön például jószerint csupán az a kisded nőnapi videó képviselte, amelyben hazánk miniszterelnökének egészen a parlament étkezőjéig kellett elfáradnia, hogy ott felköszönthesse azokat a hölgyeket, „akiknek a napi munkájában a legtöbbet köszönhet”.

„Ma minden a nőkről szól” – hangoztatták többször is ezen a reggelen a Mokkában. És valóban, még a no-go zónákról meg a tömeges bevándorlás által jelentett civilizációs veszélyekről lefolytatott eszmecsere is ünnepi hangulatban ért véget, midőn Speidl Bianka, a Migrációkutató Intézet vezető kutatója átvette Istenes László műsorvezetőtől a maga obligát nőnapi kozmetikai ajándékcsomagját. Az idősebb Istenes, aki úgy vált egy televíziós dinasztia ősatyjává, hogy tartósan nincs elfogadható r hangja, utóbb is folytatólagosan hódolt a nők előtt, elvégre, mint azt nyomatékosan kijelentette: „alapvetően (!) nagyon szeretem a nőket, mint minden valódi (!) férfi”. (Mármint persze csakis a szőrtelenítetteket, hiszen alig pár hete ugyanő, nyíltan megvallva, visszataszítónak ítélte a szőrtelenítést mellőző fehérszemélyeket.)

A pénteki adásban azután Istenes már egyszerre töltötte be a riporter és az interjúalany tisztét is, mivel a kiszivárgott és rögvest meg is erősített hírek szerint fia, a huzamosabb ideje a labancok csatlósaként szolgáló Istenes Bence és az ő párja, Csobot Adél újabb fiúunokával fogja megajándékozni a tüntetően fiatalos nagypapát. Az utolsó múlt heti adásnap legabszurdabb mozzanata mégsem a saját műsorában interjút adó tévés nagyszülő személyéhez fűződött, de még csak nem is a Hollywoodból kapcsolt Návai Anikóhoz, aki rég megszokott konfidens modorában „tüneményes lányként” hivatkozott Enyedi Ildikóra. Merthogy a péntek reggeli Mokka egy pontján egészen máshová, a Fény utcai piacra is kapcsoltak, hogy ott újra szépen összevegyülhessen egymással a választási propaganda és a hétköznapi celebciki. A jelek szerint zajos életközépi válságát lábon kihordó Kovács Lázárnak jutott ugyanis a hálás feladat, hogy a minőségi húsáruk mérsékelt árazásának örömhírét csemcsegve elzengje nékünk. A médiaséf mindezt önszorgalomból a szezonális medvehagymának megvallott szerelmi vallomással is megtoldotta, azonban még ez a szenvedélyes kitérő sem terelhette el a figyelmünket az írásban és szóban is hangsúlyozott tényre: „Itt a hurka- és kolbászkánaán!” Csak hogy tudjuk, hogy hol is élünk mi, boldog szerencsések.

Tv2, március 8–9.

Neked ajánljuk