Videojáték

Risen 2

  • wilson
  • 2012. szeptember 16.

Interaktív

A német szerepjáték olyan, mint a német humor: sok a lelkes próbálkozó, de mintha egy bajor művelődési központ próbálna hollywoodi kalandfilmet forgatni abból a marék euróból, amit a padláson talált márkákból sikerült összevagdosni.

Az ezredforduló óta dübörgő, de a jogi csatározások miatt mára önmaga árnyékaként funkcionáló Gothic után a Piranha Bytes alakítja az európai szerepjátékgyár meg nem értett, de a fülüket még nem levágó művészeit, akik még akkor is megpróbálnak grandiózus freskókat festeni, ha ehhez csak egy zacskó Tesco-temperájuk van.

Risen 2 is igazi fapados szerepjáték, ahol robotikusan mozgó, rózsagyurisan gesztikuláló, folyamatosan káromkodó kalózok és jó pénzért ágyrugókat tesztelő hölgyek asszisztálnak a minden sablont magába zsúfoló sztorihoz, amelynek során egy meglehetősen ideges ősi istenség akar bosszút állni a tengerek kapitányain kedvenc templomának megszentségtelenítése miatt.

A játék mégis működik, főleg ha sikerül túllépni azon, hogy ez minden szempontból minimum C kategóriás eszköztárral elmesélt történet, annak viszont felettébb hangulatos: betanított majommal komplett városokat kirabolni, vállról indítható papagájjal párbajokat elcsalni olyan élmény, amit a stílus egyetlen más próbálkozója sem tudott még adni. Csiszolatlan gyémánt: az ambíciókhoz a tudás vagy a hozzáértés nem tudott ugyan felnőni, de a nagyravágyás nem pökhendi színjáték. A virtuális legénység erős, és most már itt lenne az ideje a valósat is erősíteni, mert itt nagy dolgok születhetnek - papagájokkal, majmokkal vagy akár nélkülük.

Piranha Bytes / Deep Silver, PC, PS3, X360


Figyelmébe ajánljuk