Snoblesse Oblige 2022/29.

  • Narancs
  • 2022. július 20.

Interaktív

Heti kulturális programajánló

A szépség inzultus lesz. / A tehetség provokáció. / És a jellem merénylet!

(Márai Sándor: Olyan világ jön)

július 22., péntek, 10.00: Öltözz be híres festmények szereplőinek!

Látványos és izgalmas programokkal készült az idei Művészetek Völgyére a MANK ArtPorta is. Aki ide betér, az nap mint nap találkozhat az önkifejezés valamely új művészeti formájával, pihenhet, beszélgethet, kísérleti színházat, táncot nézhet, koncertet hallgathat, családias hangulatban töltve az időt július 31-ig. A szent­endrei MANK Galéria után itt tekinthető meg A velünk élő Petőfi című, a Petőfi-emlékévhez kapcsolódó kiállítás, a dekkolók pedig elcsíphetik a roma kultúráról szóló beszélgetést Beck Zolival, vagy Júliusi apokalipszis címmel Áfra János, Gergye Krisztián, Nagy Márta Júlia és Sirokai Mátyás egyszeri összművészeti előadását. De tanulhatnak tűzzománckészítést, részt vehetnek textilművészeti workshopon, szitanyomó foglalkozáson, festőműhelyen és különböző fotóművészeti képzéseken is. (Kalapos udvar, Kapolcs)

 

július 22., péntek, 18.30: Izlandi amazon

Halla, az ötvenen túli izlandi kórusvezető nő hadat üzen a szigetén működő alumíniumgyárnak, és roppant elszántsággal szabotálja a benne folyó munkát a természet és az érintetlen izlandi táj megóvása érdekében. Egészen addig harcol, míg egy nap hírek érkeznek az örökbefogadási hivataltól: ettől kezdve már nem csak saját magáért kell felelősséget vállalnia. Benedikt Erlingsson 2018-as izlandi fekete komédiája eredeti nyelven, magyar felirattal látható a Szánsájn programján. (Cirko-Gejzír mozi, Bp. V., Balassi Bálint u. 15–17.)

 

július 22., péntek, 18.30: Saxon-koncert

A brit heavy metal új hullámának egyik legfontosabb zenekara érkezik hazánkba. Igaz, hogy már régen, 1976-ban alakultak, de ma is úgy zúznak, olyan jó adják a headbanget és a stagedive-ot, mintha nem telt volna el az a fránya 44 év. (Akvárium Klub, NagyHall, Bp. V., Erzsébet tér 1.)

 

július 22., péntek, 20.00: Totem Tribe nyári parti

Tánc a Duna-parton: Vedat, Nora Matisse, a Moonbase Patel Disco és a Geopard Tourist zenéire, igazi lazulás. (Dürer kert, Bp. XI., Öböl u. 1.)

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk