Szüret 2022/45.

  • Narancs
  • 2022. november 9.

Interaktív

Mókás és dühítő gyűjtemény a heti sajtóból. Többnyire az utóbbi.

Brüsszel és a pénz viszonya kaotikus, nehezen átlátható.

Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában

 

A tárcavezető rámutatott, annak állítunk szobrot, akinek munkája átível a saját korszakán. (…) A tárcavezető kiemelte, Szabó István életműve két kardinális pont köré rendeződik: az egyik az ember, a gazda, aki műveli a földet, a másik a technológia, a tudás, a szemlélet, ami a műveléshez kell. (…) Az agráriumban dolgozni és élni soha nem egyszerű, kihívásokkal teli, de embernek maradni eközben mindenkori kötelességünk, úgy, ahogy Szabó István is tette – zárta beszédét a miniszter.

Az Agrárminisztérium sajtóirodájának közleményéből

 

Tíz éve annak, hogy elkezdődött a hímzőszakkör (…) A közelmúltban nyílt egy kiállítás a közösségi ház aulájában, ahol nem a szakkör tagjainak munkáit, hanem az elmúlt éveket mutatják be fotókon, így például a kirándulásokat.

Békés megyei online

 

A Medgyaszay-teremben is érezhető mindaz, ami az Operaházat a magyar kultúra zászlóshajójává teszi. A gyönyörűen felújított, történeti terek fölött, „plusz gegként” jött létre ez a multifunkciós terem, amely bizonyítja: ebben az intézményben nem elég a maximum – hangsúlyozta a szerdai megnyitón a Kulturális és Innovációs Minisztérium közgyűjteményekért és kulturális fejlesztésekért felelős helyettes államtitkára.

MTI

 

Németh Szilárd kormánybiztos, a Fidesz választókerületi elnöke, jedlikes öregdiák méltatta azt a széleskörű összefogást, ami lehetővé tette a felújítást és bővítést. (…) Úgy folytatta: a kormány 2010 óta a családokat, a gyermeknevelést és oktatást helyezte középpontba. „Az ország gazdasági lehetőségeihez mérten a lehető legtöbbet megteszünk azért, hogy Magyarországon olyan oktatásban, nevelésben részesüljenek a gyermekeink, hogy biztonságban lehessenek az iskolában, kihozhassuk belőlük a legtöbbet, amit örököltek a szüleiktől, amihez tehetségük van, és hogy kiköthessenek a magyar nemzeti kultúra kikötőjében. Ez az iskola dolga” – fogalmazott. (…) Felidézte: a gimnázium 1945 óta létezik Csepelen, és a kerületi közoktatás, oktatás-nevelés zászlóshajója.

A MTI tudósítása a csepeli Jedlik Ányos Gimnázium új épületszárnyának bokrétaünnepén

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk