Snoblesse Oblige 2022/45.

  • Narancs
  • 2022. november 9.

Interaktív

Heti kulturális programajánló 

Valahonnan a lenti síkról még füstölnek az emberi szívek. / Mi már kioltottuk a magunkét, / kék tóba mártottuk, a kormot is lemostuk.

(Dsida Jenő: Hajnali séta)

november 11. péntek 14.00  RAF – Őszi Zsongás 2022 – kiállítás és kortárs képzőművészeti vásár

A Resident Art Fair keretében Bánki Ákos képzőművész és Schneller János művészettörténész ismét fiatal művészek legfrissebb művei­ből válogatott. A tavaszit utánozó zsongás egyben kortárs festészeti alapozó is, amelyben a műfajok és irányzatok teljes keresztmetszetével találkozhatnak az érdeklődők 10 napon keresztül. November 20-ig hetven meghívott művész több mint 300 műalkotása látható és vásárolható meg. A vásár mindennap 14-től 19 óráig látogatható. (Klauzál6 Projekt Galéria, Bp. VII., Klauzál tér 6.)

 

november 11. péntek 18.00  Art Department – irodalmi koncert

Az új irodalmikoncert-sorozat műsorán Pétery Dóra klavikordista és Závada Péter költő performance-a. Rajk László egykori műtermében a novemberi koncertek alatt Szilágyi Lenke 1989 és 1996 között készített művészportréit, decemberben pedig Birkás Ákos és Rajk László 1970-es években készített „Kádár-kocka” szubverzióit láthatja a közönség. Az eseményeken a férőhelyek száma korlátozott, ezért érdemes az artdepartmentspace [at] google [dot] com címen regisztrálni. (Art Department Space, Bp. VI., Paulay E. u. 19. I. em.)

 

november 11. péntek 20.00  Dioráma magyarokkal

A Dioráma csoportot Raubinek Lili hozta létre 2020-ban, hogy valódi nagy tájakat, eseményeket kicsinyíthessenek le három dimenzióban, interdiszciplinális körülmények között. S még ennél is továbbmennek: nagy volumenű be- és felfoghatatlan fogalmakkal dolgoznak, amelyeket ahhoz, hogy személyessé tudjanak válni, emberi léptékűvé kell tenni. Túl a Covidon, a Staféta független előadó-művészeti pályázat keretében készítették az előadást, amely a honfoglalásról szól, és másnap is látható. Alkotótársak: Kelemen Patrik, Mákó Rozi, Petrányi Luca, Szabó R. János és Szeri Viktor. (Trafó, Bp. IX., Liliom u. 41.)

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk