Szüret 2023/17.

  • Narancs
  • 2023. április 26.

Interaktív

Mókás és dühítő gyűjtemény a heti sajtóból. Többnyire az utóbbi. 

Ha ma megjönnének az EU-s források, akkor holnaptól a pedagógusok átlagbére 561 ezer forint, januártól pedig 681 ezer forint lenne.

Rétvári Bence a 48 perc – Házigazda: Lánczi Tamás című műsorban, Híradó.hu

 

Egy ilyen procedúra valóban rendkívül kellemetlen, még akkor is, ha igazából olyan régen volt, hogy már el is felejtettem. (…) – Már túl vagyok rajta. Talán azt is mondhatom, hogy minden rosszban van valami jó. Nagyon megerősített engem, hiszen ami nem öl meg, az megerősít. Jóval szorosabb lett a kapcsolatunk a feleségemmel és az egész családdal. Az elmúlt három év megpróbáltatásait közösen le tudtuk győzni. Szerintem ez külön példamutató, bár nem volt egyszerű.

Borkai Zsolt a Blikknek „Az ördög ügyvédje” elleni bírósági tárgyalás után

 

Sose voltam politikus, nem is lennék jó abban. Közéletbe gabalyodott művészként írnám körül magam.

Ókovács Szilveszter a Népszavának

 

Sokan azt gondolják, hogy Zámbó Jimmy jogszerű örököse a fia, Zámbó Krisztián. A fiú szinte még gyerek volt, amikor először felbukkant egy televíziós tehetségkutatón, és csakhamar kiderült, hogy a hangja kísértetiesen hasonlít az édesapjáéra. Emiatt csakhamar rajongók ezreire tett szert, és nagyon sokan biztatták arra, hogy lépjen apja nyomdokaiba. Krisztián ezután több slágert kiadott, és számos szereplést vállalt. Nemcsak zenei karrierjével szokta azonban megörvendeztetni a Zámbó-rajongókat, hanem azzal is, hogy időnként soha nem hallott történetekkel és soha nem látott fotókkal áll elő. A néhai királyról minden ilyen jellegű új információ valóságos kincs, nem csoda tehát, hogy mindenki nagy becsben tartja Krisztiánt.

Bors

 

A sárközi mázolt selyem az egyik legdrágább és legszebb alapanyag a magyar népviseletek között. (…) Ezen nemes alapanyag története egészen az 1920-as évekig nyúlik vissza, amikor a franciaországi Lyonból hozatott drága, borotvált anyagokat próbálták utánozni úgy, hogy a brokát selymekre színes virágmintákat festettek. A 20-as években Baján élt egy festő mester, aki ilyeneket készített, majd később a 60-as években a bajai Patyolatban festettek újra selyemre virágokat.

Baon.hu

 

Békéscsaba önkormányzata fontos feladatának tartja a felsőoktatásban részt vevő hallgatók és a fiatal diplomások helyben tartását és támogatását. (…) Szarvas Péter polgármester az eseményen úgy fogalmazott, minden Békéscsaba hazavár! eredményhirdetés és szerződéskötés igazi ünnep számukra. (…) Most pedig újabb hat szerződést írhatnak alá a fiatalokkal.

– Ezek a számok azt mutatják, hogy sikeres a program, jó döntés volt kilenc évvel ezelőtt létrehozni (…) – fogalmazott a városvezető.

Beol.hu

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk