Szüret 2023/28.

  • Narancs
  • 2023. július 12.

Interaktív

Mókás és dühítő gyűjtemény a heti sajtóból. Többnyire az utóbbi. 

Nem csak Magyarországot védjük, egész Európát, benne Ausztriát is védjük az illegális bevándorlókkal szemben.

Orbán Viktor nyilatkozata az osztrák kancellárral és a szerb elnökkel folytatott megbeszélést követően; Miniszterelnöki Kabinetiroda

 

ÉLETFORMA   KÉPESEK   EGYEDÜLI   BEÁGYAZOTTSÁG

 

A magyar kormánynál középpontban van a vidéki életforma, a hagyományok megőrzése – mondta az agrárminiszter szombaton Pécsen. Nagy István a Búza téren tartott termelői és kézműves vásáron mondott köszöntőjében aláhúzta: a hagyományos életformákra lehet építeni. Ma a piac sokkal inkább agóra, közösségi tér, ez a plusz adja az értékét, találkozhat a termelő és a vásárló, lehet bizalmat építeni – mondta az agrártárca vezetője.

MTI

 

A közösségi médiában a honvédelmi tárcát érintő kritikákra reagálva a miniszter azt mondta: „nekünk nem Facebook-harcosokra van szükségünk, hanem olyan bátor, hazafias, tiszta gondolkodású magyar katonákra, akik képesek végre szakítani az egyenruhás munkavállaló mentalitással, és elmozdítják a magyar haderőt egy valódi, éles harckész katonai szervezet, egy új Magyar Honvédség irányába”.

Honvédelem.hu

 

Az Európai Bizottság által összeállított Európai Innovációs Rangsorban hazánk tavalyhoz képest – egyedüli EU-s tagországként – egy kategóriával előrébb került. Magyarország ezzel 2023-ban a 21. helyen áll az innováció területén az EU-ban.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium közleménye

 

Akkor leszünk sikeresek a külföldi tőke bevonásában, akkor tudjuk geopolitikai biztonságunkat előmozdítani, ha mások tudnak rólunk és értékesnek tartanak bennünket – fogalmazott a miniszter. (…) Mint hangsúlyozta, a kultúra külső és belső beágyazottságot jelent, a lelkünkben, a családjainkban, a baráti köreinkben kell legyen. „Mi vagyunk azok, akik a kultúrát továbbvisszük, mi vagyunk azok, akik megtestesítjük az identitást” – mutatott rá. Hozzátette: a külföldön Magyarországot képviselők feladata, hogy ezt a beágyazottságot kiterjesszék. (…) A cél Magyarország potenciális érdekérvényesítő képességének maximalizálása – mutatott rá Csák János.

MTI

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Az elszalasztott lehetőségek városa: fejlődik, vagy csődközelben van Szolnok?

  • Massay-Kiss Andrea

Jó pár kihívással kell szembenéznie annak, aki 2024-ben Szolnok polgármestere lesz: a megyeszékhelyen korábban elkezdett beruházások egy része a mai napig nem készült el, vagy egész egyszerűen ígéret maradt, a lakosság csökken, kevés az igazából versenyképes vállalkozás, megszűnt a város közlekedési csomópont jellege, nincs önálló felsőoktatási intézménye.