Szüret 2024/15.

  • Narancs
  • 2024. április 10.

Interaktív

Mókás és dühítő gyűjtemény a heti sajtóból. Többnyire az utóbbi

A pálinka a magyarság egyik védjegye, amely évszázadok óta igaz nemzeti kincs, összeköt bennünket a történelem viharaiban is és egyesíti a nemzetünket.

Nagy István agrárminiszter a 6. Pannónia Párlatverseny díjkiosztó gáláján; az Agrárminisztérium Sajtóiroda közleményéből

SZABADOK     MÁSHOGY     HELYREÁLLÁSA     MEGKEDVELTETNI

A Kossuth rádió Az este című, hétfőn elhangzott adásában Schmidt Mária (…) Csák János vendége volt. Schmidt Mária azt mondta, hogy a magyarok a kommunizmus évei alatt nem rendelkeztek azokkal a szabadságjogokkal, amelyekkel a nyugati civilizáció. „Majd mi szabadok lettünk, visszanyertük a szabadságunkat, és úgy tűnik, hogy a nyugati civilizáció pedig teljesen elveszítette” – emelte ki. (…) „A szabadsághiányosság kezd extrém irányba elfajulni, a nyugati világban az akadémiai élet elesett, a média elesett” – jelentette ki. (…) Csák János a műsor zárásaként kiemelte: „Magyarországnak az a feladata, hogy a józan eszünket megőrizve, a józanság hangja legyen, mint olyan sokszor az 1100 éves történelemben.”

Híradó.hu

„Négy alkotó, négy irány” címmel nyílt kiállítás a zuglói Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban. Az alkotók az ábrázolás különböző területein teljesednek ki, festményeik, grafikáik, fotóik és szobraik együtt harmonikus összképet mutatnak, külön-külön pedig saját világukat tárják elénk. (…) Karácsonyi Éva a Honvéd Kulturális Egyesület veszprémi régiójának a vezetője, aki 13 esztendeje autodidakta módon kezdett el festeni. A tárlaton az utóbbi két-három évben készített képeiből látható válogatás. Festményei a lélek tájaira visznek.

Honvédelem.hu

Olyan Európáért küzd a magyar kormány, ahol nemzethez tartozni és európainak lenni vitán felül álló érték – hangsúlyozta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Martonyi János korábbi külügyminiszter 80. születésnapja alkalmából, a jelenlétében rendezett ünnepi konferencián. (…) Gulyás Gergely úgy fogalmazott, hogy Martonyi szerepvállalása nélkül a külpolitikában és a belpolitikában is „egész máshogy történt volna minden”.

MTI

Februárban tovább folytatódott a fogyasztás helyreállása

A Nemzetgazdasági Minisztérium közleményének címe

Évek óta tanulja az asztrológiát Ábrahám Edit, akinek az életmódváltásban is rengeteget segített ez a tudomány. A színésznő elmondása szerint mindig is érdekelte az, hogy van-e tudományos magyarázat arra, hogy miért történnek a dolgok úgy, ahogy, és az életében tapasztalt kudarcok vették rá őt arra, hogy mélyebben beleássa magát ebbe a témába.

Blikk

A szerelem és a szabadság ellentéte a témája az Esthajnal című előadásnak, amelyet a Nemzeti Színházban mutatnak majd be a jövő évad elején. A produkciót Vidnyánszky Attila rendezi, aki azt mondta: ez a produkció egy cigány Rómeó és Júlia, tele húsba maró szenvedéllyel. (…) A mű egy büszke cigány fiú és egy gyönyörű cigány lány találkozásáról szól, akik egymásba szeretnek, de a szerelmet mégis béklyónak tartják, mert az korlátozza a szabadságukban. Egyikük sem enged, mindkettőjüknek olyan erős a szabadságvágya, hogy nem bírják el a világ legszebb kötelékét, és inkább belehalnak.

Origo.hu

Domonyi László polgármester (…) hangsúlyozta: a kadarka borverseny azért is fontos, hogy magát az egykor óriási presztízsnek örvendő szőlőt, bort életben tartsák. (…) Egyedi, gyönyörű bora van a kadarkának, amelyet meg kell ismertetni a fiatalokkal. Sajnos a borfogyasztás csökkent idehaza, ezért is kell a most, a borokkal ismerkedő fiatalokkal megkedveltetni például a kadarkát.

Baon.hu

Nem törvényszerű a milliárdossá válás, de azért érdemes sokat dolgozni, mert azzal tud csak előrejutni az ember. A munkaórák számánál fontosabb kérdés a hatékonyság, mert hiába dolgozik valaki sokat, ha nem hatékony a munkája. Azt gondolom, hogy hatékonyan dolgozom, és a vállalkozásaimat mindig hatékonyan fejlesztettem.

Mészáros Lőrinc az Index.hu-nak

Kásler Miklós a Magyarságkutató Intézet nevében most megfogalmazta az elmúlt év fejleményeit, eredményeit, megjegyezve, hogy a Magyar Királyok Nemzeti Pantheonja kapcsán szinte már nemzeti összefogás létrejöttét vizionálja.

Feol.hu

 

 

 

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk