Szüret 2024/35.

  • Narancs
  • 2024. augusztus 28.

Interaktív

Mókás és dühítő gyűjtemény a heti sajtóból. Többnyire az utóbbi. 

Van egy libsi elégedetlenség. Az egy nyegle, semmi se jó, ez is rossz, az is rossz. (…) De van egy keresztény hagyománya is az elégedetlenségnek, és ez él Magyarországon. Én ehhez tartozom.

Orbán Viktor a magyar csapat olimpiai szerepléséről a Nemzeti Sportnak

LEGNAGYOBBJAI     VONZERŐ     VIBRÁLÁS     MEGVETIK

 

A tárcavezető (…) hangsúlyozta, az a nemzet, amely ennyi országba szakadt, és mindegyik országban meg tudott maradni magyarnak, meg tudta őrizni hagyományait, kultúráját, nyelvét, az Európa nemzeteinek legnagyobbjai közé tartozik.

Az Agrárminisztérium sajtóosztályának közleményéből

Hankó Balázs az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából az Erzsébet parkban megtartott ünnepségen arról beszélt, hogy a mai nap, az 1000 éves államiság ünnepe, emlékeztet arra, hogy mi, magyarok, az úgynevezett barátaink jótanácsa nélkül is el tudjuk dönteni, hogy mely értékeket vallunk magunkénak.

MTI

Egy hete már, hogy véget ért a 2024-es párizsi olimpia. Mennyi öröm, mennyi izgalom, mennyi dicsőség jutott a magyaroknak! Nemzeti összetartozásunk érzését tovább növelte, hogy együtt szurkolhattunk olimpikonjainknak, akik mindent megtettek, hogy szebbnél szebb sikereket érjenek el.

Bors online

Mezőhegyesiek, elszármazottak, régi ismerősök, új arcok, elsőként hazalátogatók is résztvevői voltak a Kovács István által sok évvel ezelőtt életre hívott közösségnek, a retro csoportnak az idei találkozóján. (…) Pap István Tibor polgármester is köszöntötte az idei találkozó résztvevőit és azt hangsúlyozta: egy nem hivatalosan működő civil szervezetről van szó. Ennek ellenére példás az összetartozásuk, az a vonzerő, ami összekovácsolja a tagokat (benne a helyieket és az elszármazottakat), s amitől az elmúlt évek alatt a város meghatározó rendezvényévé váltak összejöveteleikkel.

Beol.hu

„Szeretem, megvédem!” – hirdeti oldalán a zamárdi Strand Fesztivál drót-csúszdája. A szlogen alól a területvédelmi tartalékos toborzókampány arca, Havasi Gergő szakaszvezető mosolyog a fesztiválozókra, jó 30 méteres magasságból. A Balaton partján „Strandozók” pénteken személyesen is találkozhattak az MH Sportszázad katona sportolójával, aki a tartalékos szolgálat népszerűsítése közben maga is kipróbálta a Honvédelmi Minisztérium által támogatott csúszdát. „Hihetetlen élmény volt! Mindenkinek ajánlom, az ilyen élmények teszik igazán színessé az életünket” – nyilatkozta a landolása után.

Honvédelem.hu

– És most van jó vezetőnk?

– Persze, hogy van, éppen ezért akarják tönkretenni. A magyar történelem során mindig is volt példa arra, hogy külföldről érkezett rengeteg pénz, paripa s fegyver, hogy az ő szájízük szerint változzon meg a honi helyzet – ha már a korszakról beszélünk, gondoljunk csak Orseolo Péterre, aki hűbérbe adta a németeknek Szent István független Magyarországát. Most is ennek lehetünk a tanúi a politikai életben, lásd Magyar Pétert és társaságát. (…) Mindig sikeresen megtalálják azokat a kellően narcisztikus személyeket, akik ezerszeresen is hiába járatják le magukat, még nagyképűbben állnak vissza a pástra. Mindenesetre én disszidálok, ha ezt az embert megválasztják miniszterelnöknek, méghozzá Törökországba!

Szörényi Levente a Demokratának

A sors úgy hozta, hogy a zenei műfajban lettem a legismertebb, de leginkább krónikásnak érzem magam, adatközlőnek, történetmesélőnek, mint annak idején Tinódi Lantos Sebestyén. Számomra a zene csak eszköz, hogy a mondandómat eljuttathassam másokhoz. A belső nyughatatlanság, vibrálás, kíváncsiság eleve nem hagyott leragadni egyetlen stílusnál vagy formánál.

Kovács Ákos a Mandinernek

Rétvári Bence (…) kiemelte: a gyerekeink oktatása, biztonsága, környezete, iskolája a legfontosabb dolog az életben. (…)  Az államtitkár kitért arra, hogy a magyar közbeszéd sajnos lehúzza az iskolákat, majd felhívta a figyelmet arra: le kell szokni arról a divatról, hogy aki dicsér valamit a magyar oktatásban, aki jót mer mondani, azt megvetik.

Híradó.hu

A dollármédia lapjának, a Telexnek adott interjút Rost Andrea opera-énekesnő, aki az utóbbi időben Magyar Péter reklámembere lett.

Origo.hu

Neked ajánljuk

Négy év után jutott eszébe a leköszönő fideszes polgármesternek, hogy többmilliós jubileumi jutalom jár neki

Dávid Zoltán orosházi városvezető jegyezte a saját maga jutalmazásáról szóló előterjesztést. Ráadásul úgy, hogy az négy évvel ezelőtt lett volna esedékes. Az ellenzék szerint mindez elévült, így törvénytelen. Néhány szakértő dodonai véleményére támaszkodva a fideszes többség persze megszavazta az előterjesztést.