Szüret 2024/37.

  • Narancs
  • 2024. szeptember 11.

Interaktív

Mókás és dühítő gyűjtemény a heti sajtóból. Többnyire az utóbbi. 

Hankó Balázs az Egy vérből vagyunk nevű jótékonysági futás előtt tartott beszédében elmondta, a kormány feladata azt elérni, hogy a családbarát országból családbarát nemzet legyen.

MTI

TÁMASZKODIK    FARAGTAK    MOSOLYGOTT    VENTILÁLNÁNAK

Szakrális töltetű kulturális programok sora várja idén is az érdeklődőket a Pécsi Egyházmegyében több helyszínen, a szeptember 14-től 22-ig tartó Ars Sacra Fesztivál részeként. A lista még nem teljes, de több baranyai eseményt már meghirdettek a szervezők. A Dóm Kőtár idén is különleges kínálattal készül: Gülüszemek, malacorrok címmel szörnyvadászatot hirdettek.

Bama.hu

Erős, szuverén nemzetállamokon nyugvó Európára van szükség, amely nemcsak biztonságot nyújt, hanem büszkén támaszkodik kulturális értékeire is – mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium művészetért és közösségi művelődésért felelős helyettes államtitkára. Novák Irén az 1100 éve Európában, 20 éve az unióban elnevezésű rendezvénysorozat kaposvári, táncművészeti gálaműsorának megnyitóján hangsúlyozta: Magyarország már 1100 éve járul hozzá a kontinens szellemi, tárgyi gyarapításához, és húsz esztendeje csatlakozott az egykor erre az örökségre alapított közösséghez.

MTI

Siklósi Gergely hadnagy elsősorban családi indíttatásból csatlakozott a honvédség kötelékéhez, hiszen felmenői között még koronaőr is akad, honvédelmi képzését pedig élete egyik legmeghatározóbb tapasztalatának tartja. „Az alapkiképzés kiemelt szerepet játszott a felnőtté válásomban, ugyanis sokkal határozottabb lettem. Úgy is fogalmazhatok, hogy az egykor belépő kisfiúból embert, férfit faragtak.”

Honvédelem.hu

Marco Rossi nem tette meg azt a szívességet a házigazdának, hogy a kísérletezés jegyében állítja össze csapatát.

A Nemzeti Sport a magyar válogatott németek elleni ötgólos veresége után

A rend kapitányainak felszólalása után egyenként hívták a főkapitány elé a jelölteket. Az Origo rovatvezetője biccentett és térdre ereszkedett József nádor leszármazottja, a Habsburgok nádori, úgynevezett magyar ágából származó vitéz Habsburg-Lotharingiai József Károly főherceg, magyar királyi herceg előtt, aki megemelte és a jelölt vállára tette a kardot, amely egy évszázaddal ezelőtt hős magyar katonák vállát érintette. Újra feléledt a múlt, a szent oltárral szemben Horthy Miklós kormányzó mosolygott a fotón. A felhangzó taps viszont oly élesen hasított a csendbe, hogy visszarepített minket a jelenbe.

Az Origo.hu tudósítása Elter Tamás rovatvezető vitézzé avatásáról

„Készülünk egy ünnepre: ma délután győzni akarunk és Önökkel, Veletek biztosan sikerülni fog. Egy kicsit itt most mindnyájan egri vitézekké válunk és mind érezhetjük azt a tüzet a szívünkben, lelkünkben, amellyel a hazát kell szolgálni, a hazáért kell létezni. Jó szórakozást és győzni fogunk biztos!” – köszöntötte a résztvevőket Vidnyánszky Attila a Nemzeti Színház vezérigazgatója tegnap az Egri csillagok című előadás előtt.

A Nemzeti Színház honlapjáról

A Vármegyenap újdonságokat is hozott, illetve minden eddigi rekordot megdöntött, mind a programkínálatában, mind volumenében. (…) Volt minden, ami szemnek és szájnak ingere, a dekorációktól kezdve a sajtokig, a mézekig, a kolbászokig.

Beol.hu

„Ha látja, biztosan boldog” – talpig fehérben, hófehér lufikkal köszöntek el Alextől, akit születésnapja előtt gázolt el a kombájn

Cím a BorsOnline-on

Mintha a kormányellenes újságírók ventilálnának, majd szabadjára engednék a lelkük mélyén feszülő gyűlöletüket. Koncepció nélküli kötekedés, rosszindulatú feltételezés, a tények és a számok negligálása, illetve az ellenzéki pártok mondanivalójának ismételgetése – ezt láttuk, hallottuk. Nem véletlen, hogy minden második kérdés esetében a renegát Magyar Péterre hivatkoztak, vagy a hecckampányát emlegették. Még az is felmerült, hogy fél-e a miniszterelnök Magyar Pétertől, vagy kiállna-e vele vitázni. (…) Orbán Viktor mindezek ellenére türelmesen végighallgatott mindenkit, és valódi válaszokat adott. Még az álhíreket is kijavította.

A Mandiner.hu Orbán Viktor kötcsei „sajtótájékoztatójáról”

Ha egy nő nem szül, életének egy adott pontján krízisbe kerül majd, és akkor ámokfutásba kezd, pszichoszomatikus betegségek gyötrik vagy depresszióba esik. Nem fenyegetek senkit, ezek tények.

Interjú Bagdy Emőkével a Demokratában

Neked ajánljuk

A halál sava-borsa

Az űrből jött szörnyek műfajában máig verhetetlenek a banánfejű xenomorfok: savas vérükkel, páratlan ellenálló képességükkel, vérszomjukkal egyszerre keltenek rémületet és csodálatot.

Lépések a vonalon

  • - turcsányi -

A labdarúgásban, segítse immár a legkorszerűbb űrtechnika, ritkák az egyértelmű dolgok, kivált abban a tekintetben, hogy ki a jobb.

Kicsi a világ

  • Kiss Annamária

A játszók melegítenek az öltöző és tornaterem kombinációjából kialakított díszletben. Térdhajlításokat végeznek, szökdécselnek, aztán beállnak a starthoz, eldördül a pisztoly, kezdődik az előadás.

Fájjon Bicskéig

A magyar állam egyre mélyülő diszfunkcionalitása, az 1990 óta nem tapasztalt nemzetközi térvesztés idején Orbán Viktor a hétvégi fideszes dzsemborin azt találta mondani, hogy már nem elég gyurcsányozni, hanem a szakpolitikai vitákat is meg kell nyerni.

Külön utak

A tartományi választások Szászországban és Türingiában a szélsőjobboldali AfD előretörését és az országos kormány­koalíció pártjainak vereségét hozták. A kereszténydemokraták mindkét tartományban csak szélsőbaloldali pártokkal alakíthatnak parlamenti többséggel rendelkező kormányt.

Látlelet

A hosszú várólisták miatt a magánegészségügyet választó betegek abban bíznak, ha fizetnek, szebben beszélnek velük, hamarabb gyógyulnak. Az orvosi műhibaperekkel foglalkozó ügyvédek mást tapasztalnak. A pénz nem helyettesíti az embert.

Szabadon szárnyal a fantázia

Február óta szokatlanul gyenge eredménnyel keresi a Fidesz a fogást Magyar Péteren. Az elmúlt hetekben már az is terjed a pártban, hogy az egész Tisza az ő mestertervük. De azért maradt valami az eddig megszokott lejáratásokból is.

 

Kukázás felsőfokon

Össznépi program lett üres flakonokkal telepakolt szatyrokkal sorban állni a REpont automaták előtt, ezzel együtt pedig megjelent a visszaváltásra épülő biznisz is. Az utcai kukák feltúrása helyett az igazán élelmes vállalkozók a társasházi hulladékgyűjtőkben válogatnak.

 

Szoros meccs lesz

A héten még voksolhatnak a terézvárosiak egy ún. ügydöntő szavazáson arról, hogy tiltva legyen-e a rövid távú szálláskiadás a kerületben. A vállalkozások, szálláskiadók álláspontja világos, a lakosok véleménye azonban nem egyértelmű. És mit fognak szólni az esetleges tiltáshoz a szomszéd kerületek?