Szüret 2024/7.

  • Narancs
  • 2024. február 14.

Interaktív

Mókás és dühítő gyűjtemény a heti sajtóból. Többnyire az utóbbi. 

Bocsánatot kérek azoktól, akik most úgy érzik, cserben hagyom őket. Akik most úgy érzik, hogy a gyűlölet legyőzte a szeretetet.

Novák Katalin lemondásakor mondott beszédéből; M1

ÓRIÁSI     ÖSSZEOMLOTT     FANTASZTIKUS     LEHÚZTÁK

Több mint 3700 templom újult meg és több mint 200 épült az elmúlt tíz évben a Kárpát-medencében – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára. (…) Soltész Miklós az MTI kérdésére kiemelte, abban, hogy egy közösség fenn tudjon maradni, óriási szerepe van a kereszténységnek. Hozzátette, „felelősségünk van nemzetünkért”, az egyházi beruházásoknak pedig ebben komoly szerepük van.

MTI

Magyarország kormányának 2010 óta tartó intézkedései hozzájárultak ahhoz, hogy a mentők megbecsülve érezzék magukat, hiszen munkájuk az egész társadalom és a kormány számára is kiemelten fontos – jelentette ki dr. Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára.

MTI

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter az adatokat elemezve kifejtette, hogy mindössze egy év leforgása alatt az infláció gyakorlatilag összeomlott, így az már nem jelent érdemi problémát a gazdaság szempontjából.

A Nemzetgazdasági Minisztérium közleményéből

Robert Kaliňák szlovák miniszterelnök-helyettes, védelmi miniszter tett látogatást az MH Klapka György 1. Páncélosdandárnál. (…) „Rendhagyó sajtótájékoztatót tartunk harckocsikkal a hátunk mögött, de ez mutatja kapcsolatunk rendhagyóan közeli és baráti mivoltát is (…) – fogalmazott a laktanya alakulótéren [sic!] Szalay-Bobrovniczky Kristóf. (…) A rendezvényen elhangzott: a Magyar Honvédség büszke az elmúlt évek során beszerzett modern, 21. századi haditechnikai eszközeire. (…) Robert Kaliňák szlovák miniszterelnök-helyettes beszédében úgy fogalmazott: fantasztikus az a modernizációs folyamat, ami jelenleg zajlik a Magyar Honvédségnél.

Honvédelem.hu

A kormány mellett a női kosárlabda-válogatott is Sopronban készül az idei év legfontosabb feladataira – írta a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap este a Facebook-oldalán.

MTI

– Vannak ügyek, amelyeket az embereknek meg kell ismerniük, és vannak kérdéseik, amik nem maradhatnak megválaszolatlanul – fogalmazott az Origo megkeresésére, új podcastsorozata első epizódjának megjelenése után ifj. Lomnici Zoltán. (…) A „Lomnici válaszol” podcastsorozat küldetésével kapcsolatban elmondta: a nézők, hallgatók nem egy politikai oldal, hanem egy gyakorló jogász „szakmai szemüvegén" keresztül ismerhetnek meg bizonyos szempontokat.

Origo.hu

Nehéz volna megmondani, mennyi esély van arra, hogy Novák Katalin távozása után a kulturális élet valamelyik szereplője költözhessen a Sándor-palotába. (…) Ami azonban biztos: a nap, amikor Novák Katalin 2024. február 10-én 17 óra 27 perckor az M1 képernyőjén kiállt ország és világ elé, és felvételről bejelentette távozását, az író-műfordítóból 1990-ben köztársasági elnökké választott Göncz Árpád születésnapja. Jelentsen ez bármit is…

Index.hu

Élt 47 évet. A békéscsabai, Andrássy úti Százas ABC-ben szombaton délután háromkor örökre lehúzták a rolót.

Beol.hu

– Abba a játékba furcsa lenne belemenni, hogy amikor a baloldal kormányoz, ők választják az elnököt, amikor nem, akkor meg válassza a nép.

Kocsis Máté a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában

Még felsorolni is nehéz lenni, hogy mennyit fordult az elmúlt időszakban Tóth Gabival a világ, hiszen mások mellett túl van egy váláson, újra rátalált a szerelem, illetve nagyon úgy fest a dolog, hogy ismét plasztikáztatni készül.

Bors online

Igaz, hogy már nincs az a nagy hideg, de azért még jólesik az embernek, ha megmelengetheti testét-lelkét egy kis forralt borral, főleg hogyha épp a hétvége előtti nagybevásárlást végzi a Pécsi Vásárcsarnokban.

Bama.hu

– A fiatalok viszont zöldinfluenszernek tartják, és egy kutatás szerint hasonló a népszerűsége, mint Greta Thunbergnek. Milyen egy polcon lenni vele?

A Mandiner kérdése Áder Jánoshoz

A Tatabánya 1984 című dal arról szól, hogy milyen „kemények” a tatabányaiak. A várgesztesi együttes dalszövegben [sic!] megemlítik az [sic!] szénporos utcákat, és azt is, hogy beton a város és rózsaszín salak a táj.

Kemma.hu

 

 

 

 

 

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk