A sztárok után most bárki kiállhat az SZFE-ért

  • narancs.hu
  • 2020. szeptember 25.

Interaktív

Bárki küldhet támogató videóüzeneteket a tiltakozó diákoknak.

Videókampányt indított az aHang, hogy bárki, aki egyetért a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) diákjainak és dolgozóinak követeléseivel, valamint az egyetemi autonómiáért folytatott küzdelmükkel, üzenni tudjon nekik.

Mint ismert, az egyetemet szeptembertől fenntartó alapítvány Vidnyánszky Attila vezette kuratóriuma önkényesen átírta a Szervezeti és Működési Szabályzatot úgy, hogy az egyetem vezetőit megfosztották jogköreiktől, és gyakorlatilag elvették az egyetem autonómiáját. A vezetőség erre lemondott, a diákok pedig elfoglalták az egyetemet, azüta patthelyzet alakult ki. Korábbi cikkeinket a témában itt találják!

A diákokkal egyetértők közül az egyetem hallgatói önkormányzata által indított petíciót eddig közel 30 ezren írták alá, és ugyanennyien küldtek levelet Palkovics László innovációs és technológiai miniszternek, akit arra kértek: garancia nyilatkozattal biztosítsa az egyetem autonómiáját.

A támogató videókampányban már eddig is óvodapedagógusok, asztalosok, pedagógusok, vállalkozók, programozók, idegsebészek, ápolók, volt alkotmánybíró, MTA-doktorok, írók, költők, színészek, bábszínészek, dramaturgok, rendezők, vagy épp egy szolgálati járadékos bv-s tiszt állt ki egy rövid videóban a diákok mellett - eddig a legfiatalabb megszólaló 18, a legidősebb 90 éves.

Az aHang mindenkit arra kér, hogy aki vállalja az arcát, az utónevét, és a foglalkozását vagy az aktuális tanulmányait, az egy erre a célra létrehozott honlapon készítsen egy rövid, maximum 1 perces támogató videót, amelyen mondja el azt is:

"Szabad ország, szabad egyetem!"

Figyelmébe ajánljuk