15 épület gyulladt ki az országban karácsony első napján

  • narancs.hu
  • 2023. december 26.

Katasztrófa

Főként balesetekhez riasztották a tűzoltókat december 25-én.

December 25-én főként balesetekhez hívták a tűzoltókat, de riasztották őket lakástüzekhez, vízben álló autókhoz is.

Összesen 137-szer avatkoztak be a tűzoltók karácsony első napján. 35 esetben tűz miatt riasztották őket, 15 épület gyulladt ki, 102 alkalommal pedig műszaki mentést végeztek – áll a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleményében.

A Bács-Kiskun vármegyei Rémen például egy családi házban gyulladt ki a kémény melletti gerenda. A tűzoltók két négyzetméteren megbontották a tűzzel érintett szoba mennyezetét, eloltották a tüzet, majd megtámasztották a kéményt. A ház fűthetetlenné vált, ezért az ott lakó két ember rokonokhoz kerül.

Kigyulladt egy családi ház a Komárom-Esztergom vármegyei Keréktelekiben is, tizennyolc órakor. Egy szoba égett, amelyet a tűzoltók eloltottak, majd kiszellőztették a füsttel teli épületet. A ház lakhatatlanná vált, ezért az ott élő négy embert egy közösségi épületben helyezték el.

Gyöngyösön egy adventi koszorú miatt keletkezett tűz egy sorház egyik lakásában. A koszorúról átterjedt a tűz több bútorra is.

Nemcsak a tűz, hanem a víz és a gáz is problémét okozott 25-én: 15:00 körül Győrben egy Rába-parti parkolóba riasztották a tűzoltókat, mert a megáradt folyó több járművet is körbevett. Megelőzve, hogy a folyó elsodorja az autókat, az ártérben álló járműveket száraz területre vontatták a tűzoltók.

Szén-monoxid miatt is érkezett jelzés: éjfél előtt néhány perccel szólalt meg a szén-monoxid-érzékelő egy kapuvári családi házban. Az épületben több gázkonvektor is működött. Ezek átvizsgálásáig az ott lakó két ember rokonokhoz költözött.

Karácsonykor kétezer tűzoltó áll szolgálatban országszerte.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk