A román alvilág hírhedt figurájáé volt a porig égett panzió

  • narancs.hu
  • 2023. december 26.

Katasztrófa

A tűzben hatan meghaltak, köztük egy gyerek, de az áldozatok száma nőhet.

A román sajtó szerint a a dél-romániai Prahova megyében kedden leégett panzió tulajdonosa, Cornel Dinicu a 2000-es években a bukaresti alvilág ismert figurája volt, több botrány is fűződik a nevéhez, amelyekben rendőrök és magas rangú politikusok is érintettek voltak – írja a hvg.hu.

A tűz kedden reggel keletkezett Tohani településen. A kétszintes, fából készült épületben gyorsan elharapóztak a lángok, a földszinten lakók időben kimenekültek, de az emeleti vendégek benn rekedtek.

Egy felnőtt és egy gyerek holttestét megtalálták, majd újabb négy szénné égett holttestet hoztak ki a romok közül a tűzoltók.

A panzióban 26-an tartózkodtak, közülük nyolcat nyilvánítottak eltűntnek: még öt felnőttet és három gyereket keresnek a tűzoltók.

A hatóságok gondatlanságból elkövetett emberölés és rongálás gyanújával indítottak eljárást. A hivatalos közlés szerint a vendéglátóhelynek nem volt tűzvédelmi engedélye, legutóbb 2019-ben ellenőrizték a szakemberek, amikor több rendellenességet találtak.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk