187-re nőtt a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon

  • narancs.hu
  • 2020. március 24.

Katasztrófa

Továbbra is a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk. 9-re nőtt az elhunytak száma, a 9. halott egy fiatalabb nő.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 187-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – derült ki az állami tájékoztatási oldal beszámolójából. Hétfő reggel 167 fertőzöttet tartottak nyilván.

De mint ahogy arról hétfői beszédében Orbán Viktor miniszterelnök is fogalmazott, a tényleges szám ennél nyilván nagyobb lehet. A koronavírusnak nyolc halálos van Magyarországon.

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be a szabályokat és az ajánlásokat.

A hazánkban beazonosított új koronavírus-fertőzöttek közül 10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnámi és 173 magyar állampolgár.

Frissítés

Az operatív törzs délelőtti sajtótájékoztatóján Müller Cecília tiszti főorvos bejelentette, hogy 9-re nőtt a koronavírus miatt elhunytak száma Magyarországon. A 9. halott egy fiatalabb nő, aki több krónikus betegségben is szenvedett, szív- és keringési rendellenességgel küzdött, és anyagcsere problémája volt, ezek miatt a magasabb kockázatúak közé sorolták.

Figyelmébe ajánljuk