400 millió forintot meghaladó kártérítést kaphatnak a veronai busztragédia áldozatainak hozzátartozói

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 27.

Katasztrófa

Tehát mintegy egymillió eurót. 

Egymillió eurós, vagyis több mint 400 millió forintos kártérítést kaphatnak a veronai buszbaleset áldozatainak hozzátartozói az olasz bíróságtól – számolt be a Bors. Massimiliano Scaringella olaszországi ügyvéd a lapnak azt mondta, a helyi gyakorlat szerint a hozzátartozóknak egymillió eurót, vagyis keddi árfolyamon körülbelül 407 millió forintot ítélhet meg a bíróság. 

A kártérítést külön kell kezelni a biztosítási összegtől. A sérültek, illetve az elhunytak hozzátartozói utóbbit már egy évvel ezelőtt megkapták, összességében mintegy 1,8 milliárd forintot. 

 

2017. január 20-án franciaországi síelésből hazafelé tartó Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjait és tanárait szállító busz Verona mellett az autópályán nekicsapódott egy felüljáró oszloppilérének. A busz kigyulladt, tizennyolcan vesztették életüket. A sofőrt nemrég fogták el, Olaszországban kezdheti el büntetését.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk