A siófoki kórházban egy betegnél és egy ápolónál kimutatták a koronavírust, Pápán pedig új gócpontot azonosítottak

  • narancs.hu
  • 2020. augusztus 7.

Katasztrófa

Zajlik a kontaktkutatás, a siófoki kórházban pedig látogatási tilalmat vezettek be.

A siófoki kórházban egy betegnél és egy ápolónál azonosították a koronavírust - számol be a 444.hu.

"Tegnap a késő esti órákban derült ki, hogy Intézményünk Belgyógyászati Osztályán egy beteg és egy ápoló koronavírus tesztje pozitív lett" - jelentette be közleményben a siófoki kórház főigazgatója csütörtök este a honlapján.

Ahogy írják, az időskorú beteget átszállították a Kaposvári Infektológiai Osztályra, a dolgozót pedig hazaküldték, továbbá elkezdték a kontaktkutatást.

Ezután egy másik közleményt is kiadtak, miszerint a Siófoki Kórház-Rendelőintézet valamennyi osztályán és részlegén 2020. augusztus 5. napjától visszavonásig látogatási tilalmat rendelek el.

Müller Cecília az RTL Híradó tudósításában közölte, hogy Pápa a következő koronavírus-gócpont az országban: 22 fertőzöttet azonosítottak Pápán, illetve közvetlen környékén. Müller szerint a vírus terjedésének helyi felgyorsulását az okozta, hogy egy beteg közösségbe ment. Emellett megfertőződött egy gyermekorvosi ügyeleten dolgozó asszisztens is, egy orvos pedig karanténba került.

Hozzátették, Pápán megindult a kontaktkutatás, emellett a betegek újra először telefonon tudnak konzultálni orvosaikkal, a rendelők nem nyitnak ki.

Figyelmébe ajánljuk