A Völner-Schadl-ügy egyik tanúja hunyt el az Árpád hídi balesetben

  • narancs.hu
  • 2024. július 4.

Katasztrófa

A HVG értesülését több forrás is megerősítette.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, három gépkocsi ütközött össze Budapesten, az Árpád híd közepén, a Pestről Budára vezető oldalon. A fővárosi hivatásos tűzoltók mellett a társhatóságok is nagy erőkkel érkeztek a helyszínre. A tűzoltók a járművekbe szorult utasokat feszítővágóval szabadították ki. A beavatkozás idejére lezárták az Árpád hidat, a korlátozás a közösségi közlekedési járművek haladását is érinti – közölte a katasztrófavédelem szerda 11 óra körül.

A rendőrség közleménye szerint hárman meghaltak és többen megsérültek a balesetben. 

Az elsődleges adatok szerint egy forgalommal szemben közlekedő autós két másik autónak nekiütközött az Árpád híd Pestről Budára tartó oldalán. Később kiderült, egy percekkel korábban ellopott taxi hajtott fel a hídra a forgalommal szemben, és annak a sofőrje okozta a balesetet. A taxit vezető 43 éves férfi, valamint egy, a Suzukiban ülő 34 éves férfi és 32 éves nő a helyszínen meghalt. A vétkes sofőrnek aznap reggel már volt dolga a rendőrséggel. A III. kerületben a rendőrséghez lakossági panasz érkezett azzal kapcsolatban, hogy egy férfi zavartan viselkedik. Az előállított személynél kábítószergyanús anyagot találtak, és gyorstesztje is pozitív lett. A kihallgatáson a férfi a bűncselekmény elkövetését elismerte, panaszt illetve vallomást nem tett, így a rendőrök később törvényesen szabadon engedték. A 43 éves B. Roland ezután rövid dulakodást követően ellopta a taxit, majd a forgalommal szemben felhajtott vele a hídra.

A HVG most arról számolt be, hogy a baleset egyik áldozata, a 34 éves B. Ervin volt, aki korábban végrehajtó-helyettesként dolgozott. Ő volt az az ember, akitől a Völner-Schadl-ügyben az ügyészség által hivatalosan csak „1. számú tanúnak” nevezett, neve elhallgatását kérő informátor értesüléseit szerezte a végrehajtói kar volt elnökének, Schadl Györgynek az ügyleteiről.

 

Amint a lap írja, B. Ervint a bíróság június végén hallgatta meg, ekkor derült ki, hogy B. Ervin maga is próbálkozott a végrehajtói karrierrel, az utóbbi két évben négy pozícióra is jelentkezett, de eredménytelenül. Schadl B. Ervin állítása szerint egyszer biztatta, hogy pályázzon végrehajtói pozícióért, hiszen rendben vannak a pontjai és a papírjai is, egyszer ez meghozza a gyümölcsét. A bíróság előtt azt állította, csak pletykákat mondott el az 1. számú tanúnak.

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk