Az Egyesült Arab Emírségek engedélyezte a 3 és 17 év közötti gyerekek oltására a Sinopharm-vakcinát

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 2.

Katasztrófa

Klinikai tesztelések és széleskörű kiértékelés után megkezdik az alkalmazást.

Az Egyesült Arab Emírségek engedélyezte a Sinopharm koronavírus elleni vakcinájának alkalmazását a 3 és 17 év közötti gyerekek beoltására – közölte a kormány a Twitteren.

Az egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint a döntés klinikai tesztelések és széleskörű kiértékelés nyomán született, további részleteket azonban nem közöltek. A hatóságok júniusi tájékoztatása szerint a tesztelés során 900 gyerek immunreakcióját vizsgálták.

Az Öböl menti arab államban, ahol világszerte az egyik legmagasabb az átoltottsági arány, már korábban is biztosítottak Pfizer/BioNTech-vakcinát a 12-15 év közötti gyerekek részére a SARS-CoV-2 koronavírus okozta betegség (Covid-19) ellen.

Az egészségügyi minisztérium vasárnapi tájékoztatása szerint az Emírségek mintegy kilencmilliós lakosságának 78,95 százaléka kapta meg az első adag oltását, 70,57 százaléka pedig mindkét dózist.

Az Egyesült Arab Emírségekben, a térség turisztikai és kereskedelmi központjában, vasárnap 1518 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak. Az összes fertőzött száma 682 377, és eddig 1951-en haltak meg a betegségben.

Az Emírségekben III. fázisú klinikai vizsgálatot végeztek a Sinopharm-oltás hatékonyságáról, valamint gyártani is kezdték a kínai fejlesztésű vakcinát.

(MTI)

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk