Egyelőre úgy tűnik, stagnálnak a koronavírus-adatok

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 2.

Katasztrófa

76 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 11-en vannak lélegeztetőgépen.

A hétvégi összesített koronavírus adatok közlése szerint az egy oltást megkapott beoltottak száma 5 624 451 fő, közülük 5 443 749 fő már a második oltását is megkapta. Arról egyelőre nincs adat, hogy bárki megkapta volna már a harmadik oltását, tény, hogy elvileg augusztus 1-től van erre mód.

A hétvégén összesen 155 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 809 646 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. 19 775 tesztet végeztek el a hétvégén. A fertőzöttek száma a hétvégi összesítést tekintve nem változott az előző hetihez képest, valamivel kevesebb, egy hete 161 fertőzöttet jelentettek. 

Az aktív fertőzöttek száma pedig 30 434 fő.

Egy beteg elhunyt, így az elhunytak száma 30 027 fő.

76 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 11-en vannak lélegeztetőgépen. Múlt hétre megugrott a kórházban ápoltak száma, majd ez stagnált, nem nőtt a számuk, a lélegeztetésre szorulók száma sem változott.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 749 185 fő.

(koronavirus.gov.hu)

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk