Az oltásra regisztrált 16-18 évesek száma meghaladja a 84 ezret

  • narancs.hu
  • 2021. május 8.

Katasztrófa

Úgy tudni, a regisztrációk ellenőrzése még folyamatban van.

Bár György István, az országos oltási munkacsoport vezetője szombaton korábban úgy nyilatkozott, hogy a péntek éjfélig koronavírus elleni oltásra regisztrált 16-18 évesek száma 60 ezer, az MTI közlése szerint úgy értesültek, hogy ez a szám ugyanezen a napon nem sokkal később már meghaladja a 84 ezret, de a regisztrációk ellenőrzése még folyamatban van.

Mint ismert, az érvényes regisztrációt beküldők számára válik majd elérhetővé az online időpontfoglalás lehetősége, aminek a megnyitásáról külön adnak majd tájékoztatást. Ezt lényegében már meg is tették.

A kormányzati közlés szerint Magyarország az egyik első olyan ország az Európai Unióban, ahol az oltási program már annyira előrehaladott, hogy megkezdhetik a 16-18 évesek oltását is.

A korosztályba tartozók körében a regisztráltak aránya 40 százalék fölötti. A 16-18 évesek korosztályába 197 ezren tartoznak, a 16. életévüket idén betöltők 75 ezren vannak és a 18. életévüket elhagyók száma is több tízezer.

A 16 év fölöttiek ezután is regisztrálhatnak, de a péntek éjféli határidő után regisztráltak csak később, a 18 éven felüliekkel együtt kaphatják majd meg az oltást a rendelkezésre álló vakcinák függvényében.

(MTI)

Neked ajánljuk