Baráti tűz végzett két kommandóssal Izraelben

  • narancs.hu
  • 2022. január 13.

Katasztrófa

Behatoló idegennek nézték őket.

Izraelben egy gyakorlótéren lelőttek két kommandóst, mert behatoló idegennek nézték őket - jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet.

Az Egóz (Dió) nevű különleges kommandó a Ciszjordánia keleti részén, Abu Musza arab emlékhely közelében található laktanyánál gyakorlatozott, amikor szerda éjjel az alakulat két katonája gyanús alakokra figyelt fel.

Megpróbálták elfogni őket, majd figyelmeztető lövéseket adtak le a levegőbe. Ezeket egy másik katona felé irányzott lövéseknek vélte, és tüzelni kezdett a terroristának gondolt személyekre.

A sebesülteket helikopterrel szállították a jeruzsálemi Hadassza kórházba, de nem tudták megmenteni az életüket.  

Naftali Bennett miniszterelnök, Beni Ganz védelmi miniszter és a kormány számos tagja sajnálatát és részvétét fejezte ki a katonai baleset miatt.

A Háárec című újság honlapja emlékeztetett, hogy a közelmúltban sok fegyverlopás történt a laktanyában, és ezért novemberben engedélyezték a katonáknak a lövések leadását a fegyverlopással gyanúsított személyek feltartóztatására a gyakorlótéren is, míg korábban ezt csak a laktanyákban és a más zárt katonai területeken tehették meg.

(MTI)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

Figyelmébe ajánljuk