Belehalt a koronavírus-fertőzésbe egy olasz orvos, aki utolsó interjújában azt hangsúlyozta, nem voltak felkészülve a járványra

  • narancs.hu
  • 2020. március 19.

Katasztrófa

Nem volt védőfelszerelésük, kesztyű nélkül kellett dolgoznia.

Marcello Natali a szülővárosa, Codogno kórházában dolgozott. A koronavírus-tesztje pozitív lett, először a cremonai kórházba szállították, majd miután kétoldali tüdőgyulladása lett, Milánóban próbálták kezelni. Az 57 éves orvos meghalt.

A Euronewsnak adott egyik utolsó interjújában Natali arról beszélt, hogy kesztyű nélkül kellett dolgoznia a kórházban, mert a védőfelszerelés elfogyott. Mint ahogy már többen, ő maga is tragikus képet festett az olasz egészségügyi dolgozók helyzetéről. Elmondása szerint Codogno térségében az orvosok csaknem fele karanténban vagy betegként kórházban volt.

„Nem voltunk felkészülve a koronavírusra: az antibiotikumok korában úgy nőttünk fel, hogy azt gondoltuk, egy mindenre jó tabletta elég.”

Az olasz orvosok szövetségének az egyik képviselője úgy nyilatkozott, „Ez egy háború”. Paolo Pedrini elmondta, csak Bergamo tartományban 600 orvosból 110 beteg, és a helyzet nem javult február vége óta. Kaptak ugyan néhány maszkot és kesztyűt, de semmi mást.

Olaszországban szerdán, azaz tegnap rekordot döntött a koronavírus-járvány halottainak a száma: 475 elhunytat regisztráltak, az országban eddig összesen 2978-an haltak meg, és 36 ezer beteget tartanak nyilván.

Nyugtassa magát Naranccsal a keserű otthonlét idején!

Továbbra se érjék be a napi hírek özönével, hanem pillantsanak mögéjük! S tegyék ezt velünk! Járjunk együtt a dolgok végére! Kedves olvasóink, vészhelyzet van, s ilyenkor mindennél fontosabb a tisztánlátás. Ezért jó szívvel javasoljuk, hogy továbbra se érjék be a napi hírek özönével, hanem pillantsanak mögéjük! S tegyék ezt velünk!

Figyelmébe ajánljuk