A kormány titkolja a járvány területi adatait, de egyre több polgármester teszi közzé, hogy a településén van koronavírus-fertőzött

Katasztrófa

Több vidéki településről érkezett hivatalos megerősítés.

A kormány nehezen érthető módon nem tesz közzé területi adatokat a koronavírus-fertőzöttek  eloszlásáról, települési polgármesterek közleményeiből azonban több vidéki esetről is információt szerezhetünk.

A pandemia.hu oldal gyűjti települési bontásban a fertőzéseket, illetve az elrendelt házi karanténokat, ebben a cikkben azokat az eseteket mutatjuk be, amelyeknél hivatalos forrásból, az adott település polgármesterétől vagy önkormányzatától származik az információ.

A Baranya megyei Kővágószőlős polgármestere, Sándor Tibor Antal ma írta ki Facebook-oldalára, hogy "településünkön is megjelent a Corona vírus, jelenleg 1 fő fekszik kórházban igazolt vírus fertőzés okán."

Március 16-án a Veszprém megyei Halimba önkormányzata tette közzé a helyi üveggyár tájékoztatóját, melyből kiderül, hogy a szomszédos Türje egy lakosának - akinek a férje Halimbára jár dolgozni - pozitív lett a koronavírus-tesztje.

A Pest megyei Isaszeg polgármestere, Hatvani Miklós március 18-án rendkívüli közleményben tájékoztatta a lakosságot egy tudomására jutott megbetegedésről.

A Zalaszentgrótot vezető Baracskai József március 16-i Facebook-bejegyzésében azt írja, hogy "térségünkben" regisztráltak egy megbetegedést.

Nyírábány polgármestere, Nagy Lajos még március 15-én közölte, hogy "egy főnél a koronavírus teszt pozitív lett, ezért elrendelem a bölcsőde és az óvoda bezárását."

Gyál polgármestere, Pápai Mihály pedig keddi videójában jelentette be, hogy egy tüdőgyulladással kezelt lakosuknál koronavírus-fertőzést mutattak ki. Ő is ezzel indokolta a bölcsődék és óvodák teljes bezárását.

Nyugtassa magát Naranccsal a keserű otthonlét idején!

Továbbra se érjék be a napi hírek özönével, hanem pillantsanak mögéjük! S tegyék ezt velünk! Járjunk együtt a dolgok végére! Kedves olvasóink, vészhelyzet van, s ilyenkor mindennél fontosabb a tisztánlátás. Ezért jó szívvel javasoljuk, hogy továbbra se érjék be a napi hírek özönével, hanem pillantsanak mögéjük! S tegyék ezt velünk!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?