Eddig enyhe tüneteket tapasztaltak az omikron variánsnál

  • narancs.hu
  • 2021.11.28 13:19

Katasztrófa

Bár nem a megszokott, de nem súlyos tüneteket jegyeztek fel a fertőzötteknél.

Dr. Angelique Coetzee, a Dél-Afrikai Orvosszövetség elnöke számolt be a tapasztalatairól a Telegraphnak, és elmondta, hogy az új variánsnál elsősorban nem a megszokott, de gyenge tüneteket észleltek a fertőzötteken.

Az új változattal fertőzöttbetegeknél a tapasztalatai szerint fő tünetként at erős fáradtság jelentkezett, de a szaglás és ízlelés elvesztése már nem volt jellemző.

A Pretoriában praktizáló orvosnak eddig körülbelül kéttucatnyi betegénél azonosították az új variánst, a fertőzöttek fele nem oltatta be magát. A fertőzöttek többsége egyébként egészsgées férfi, alapvetően a fiatalabb korosztályból, és súlyos tüneteket nem produkáltak.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Neked ajánljuk

"Orbán rendszere radikálisan ellenségelvű és megosztó"

  • Farkas Zsolt

"Az orbánizmus lényege az orbánizmus: vagy Orbán Viktor és jogállampárti magánhadserege, a Fidesz katonája vagy, zsoldosa, önkéntese, fanatikusa, szolgálója, kliense, rajongója (mintegy 2,5 millió szavazó Mo.-n), vagy ellensége, ellenzője, kritikusa, utálója, megvetője, vádlója vagy (legalább dupla annyi szavazóképes ember Mo.-n)."