Eltűnt egy kisrepülő Szlovákia felett

  • narancs.hu
  • 2023. május 19.

Katasztrófa

A gépet egy hivatásos magyar pilóta vezette.

Keresik azt a kisrepülőgépet, amely csütörtökön a kora esti órákban tűnt el a radarok elől Orava környékén – írja a Paraméter. A gépnek 18.45 körül veszett nyoma, nem sokkal azután, hogy a pilóta SOS jelzést küldött.

Igor Janckulík, a helyi mentőszolgálat illetékese közölte, a rendőrségtől kaptak bejelentést a kisrepülőgép eltűnéséről, amelyet egy magyar állampolgár irányított, és Lengyelország felé tartott. Hozzátette: 18.30 körül Zázrivá térségében hallották a repülőt.

„Hatalmas köd volt, a repülőt nem látták, csak hallották, amint kihagy a motorja.”

A helyi mentőszolgálat drónokkal és hőkamerákkal fésülte át azokat a helyeket, amelyeken a repülő esetleg lezuhanhatott, de nem jártak sikerrel. A kisrepülőt egy hivatásos magyar pilóta vezette, aki már több mint 4500 repülési órát teljesített.

(Címlapképünk illusztráció)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk