Falus András: Súlyos szakmai hiba volt a 60 év felettiek kínai vakcinával való oltása

  • narancs.hu
  • 2021. július 16.

Katasztrófa

Az immunológus szerint ezt újraoltással lehet orvosolni.

Falus András immunológus az ATV-nek beszélt a Semmelweis Egyetem és Budapest főváros ellenanyagméréséről. A két mérés eredményeinek különbsége szerinte abból adódik, hogy melyik teszttel dolgoznak és mit mérnek.

Falus szerint a mérésre csak az a teszt megfelelő, ami nem azt méri, hogy neutralizál-e a vírus, ezért az immunológus úgy látja, a rendelkezésre álló adatok alapján a Fővárosi Önkormányzat mérése autentikusabb. Elmondta ugyanis, hogy vannak olyan antitest-tesztek, amelyek sok minden mást is mérnek, például olyat is, aminek semmi köze a vírusfertőzéshez, a Semmelweis Egyetem ilyet használt. De ez is hasznos, például azt mutatja ki, hogy valaki átesett a fertőzésen, viszont ez az immunválasz nem ad neutralizáló védelmet. A főváros neutralizáló tesztelést végzett, ebből adódott az eltérő eredmény.

"500 ezer idős ember kapott helytelenül Sinopharm vakcinát, arra nem voltak figyelemmel, hogy maguk a kínaik felhívták arra a figyelmet a használati utasításban, hogy 59 éves korig beadni"

- mondta el Falus András.

Szerinte ez egy súlyos szakmai hiba, amit újraoltással lehet orvosolni.

Orbán Viktor a péntek reggeli rádióinterjújában bejelentette, hogy augusztus 1-től kaphatnak harmadik oltást azok, akik kérik. A harmadik vakcina típusáról az érintettek háziorvosa dönt majd.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Eljön kegyelmed Ozorára?

Ozora kis község Tolna megyében, a Tamási járásban, ezerötszázan lakják. Fesztiváljáról híres, történelmileg sok egyébről. Minket ez a sok egyéb érdekelt, pontosabban a történelmi emlékezet, amikor ellátogattunk a faluba.