Falus Ferenc rossz döntésnek tartja, hogy augusztus 20-ra felfüggesztették a korlátozásokat

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 5.

Katasztrófa

Szerinte a kormány indokolatlan kockázatot vállal.

Mint arról mi is beszámoltunk, a"valaha volt legnagyobb szabású" augusztus 20-ra készül a kormány: Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár be is jelentette, hogy 3,5 napon keresztül 17 rendezvényhelyszínen, több száz program lesz. Az ünnepi esemyénysorozat zárása és egyben ékköve "Európa legnagyobb tűzijátéka" lesz.

Az államtitkár korlátozásoktól mentes ünneplést ígért, vagyis nem lesz érvényben a létszámkorlátozás, és a részvételhez védettségi igazolvány sem kell. Az ATV Híradójának nyilatkozó Falus Ferenc szerint azonban ezzel a kormány indokolatlan kockázatot vállal. A korábbi országos tiszti főorvos arról beszélt, hogy a környező országokban már hetente duplázódik az új fertőzöttek száma, már csak ezért is az ünnepségen mindenkinek a távolság betartását és az FFP2-es maszk viselését javasolja.

Másként látja az ATV riportjában megszólaló Rusvai Miklós virológus, szerinte az ünnepség önmagában nem jár jelentős kockázattal, az iskolakezdés és a hazaérkező nyaralók azonban igen.  Rusvai szerint szeptember második felében ismét több ezerre nőhet a napi fertőzöttek száma.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk