Az eső miatt egy órával később, de végül megtartották az augusztus 20-i tűzijátékot

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 21.

Belpol

Kovács Zoltán több százezer résztvevőről ír.

Este 9 helyett végül csak 10 órakor kezdődött el a Szent István-napi ünnepi tűzijáték a fővárosban. Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a HungaroMet felhőszakadást, jégesőt, villámárvizeket prognosztizált augusztus 20-ra, ezért a programok biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs kedden óránként értékelte az időjárással kapcsolatos fejleményeket.

Kovács Zoltán az eredetileg tervezett kezdés előtt negyedórával a Facebook-oldalán jelentette be, hogy a tűzijátékot egy órával elhalasztják, az érdeklődőket pedig arra kérte, hogy „húzódjanak fedett helyre.” Végül, miután Kovács Zoltán egy órával később közölte, hogy „az időjárási helyzet minden szempontból biztonságos”, este 10-kor valóban elkezdődött a durrogtatás. 

Drónnal készült felvétel az augusztus 20-i tűzijátékról, előtérben a Szent István-bazilika.
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

 
Fotó: MTI/Balogh Zoltán 

 
 
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

 
 
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A tűzijátékot követően Kovács Zoltán közölte, az „operatív törzs biztonsági megfontolásból hozott felelős döntését követően 22 órakor kezdődő tűzijáték rendben lezajlott”. Állítása szerint a budapesti programokon „nap közben és a tűzijáték alatt is több százezren vettek részt.” Pontosan nem tudni, hogy mennyibe kerültek az augusztus 20-i rendezvények, de értesülések szerint a teljes költség15 milliárd forint, amiből a tűzijátékra és pirotechnikára 2,4 milliárdot fordítottak.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk