Győrben már nyolc iskolában vannak koronavírusos megbetegedések

  • narancs.hu
  • 2020. szeptember 19.

Katasztrófa

23 diák és 2 pedagógus van igazolt fertőzöttség miatt karanténban Győrben.

Az ugytudjuk.hu járt utána, hány iskolát érint Győrben a koronavírus.

Ahogy írják, a Győri Tankerületi Központ nevében dr. Nagy Adél igazgatási vezető elmondta: nyolc győri, tankerületi fenntartású intézmény érintett közvetlenül koronavírus fertőzéssel, jelenleg 23 diák és 2 fő pedagógus van igazolt fertőzöttség miatt karanténban.

A tájékoztatásban szerepelt, hogy az egyes személyek vagy iskolai csoport karantén alá helyezéséről az illetékes járványügyi hatóság dönt, ezt követően szükség szerint tantermen kívüli, digitális munkarendről dönthet az Operatív Törzs, vagy rendkívüli szünetet elrendelhet el az Oktatási Hivatal.

„Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján elmondható, hogy az intézményvezetők naprakész információkkal, nagy odafigyeléssel biztosítják a nyugodt nevelés-oktatási környezetet az iskolákban a járványügyi helyzetben alkalmazandó eljárásrendek betartása mellett, melyhez minden szükséges erőforrás a rendelkezésre áll” – idézik a tankerület vezetőjének levelét.

Korábban arról is írtak, hogy szeptember 15-i állapot szerint a győri Széchenyi István Egyetem hallgatói közül 51-en vannak karanténban, közülük 24 hallgató koronavírustesztje lett pozitív. Megkeresésükre az egyetem közölte, hogy fokozottan ügyelnek a fertőtlenítésre, kötelezővé tették a maszkviselést az intézmény épületeiben.

Figyelmébe ajánljuk