Halálos baleset történt a Corvin-negyed megállónál zajló metrófelújítási munkálatok közben

  • narancs.hu
  • 2021. július 30.

Katasztrófa

Egy ember meghalt, rajta kívül egy ember súlyosan, egy pedig könnyebben megsérült.

Halálos baleset történt a 3-as metró felújítási munkálatai közben Budapesten, a Corvin-negyed megállónál pénteken.

Az Országos Mentőszolgálat az MTI-nek megerősítette, hogy a baleset következtében egy ember meghalt. Rajta kívül egy ember súlyosan, egy ember könnyebben megsérült.

A rendőrség azt közölte, hogy majdnem 14 órakor kapták a bejelentést, hogy a Corvin-negyed és a Kálvin tér megállók között, eddig tisztázatlan körülmények között egy szerelőkocsi elsodorta az alagútban tartózkodó munkást. A férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A munkahelyi balesetben egy másik férfi szintén megsérült, őt a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság szakértők bevonásával vasúti közlekedés veszélyeztetése miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen a történtek kivizsgálására. 

A balesetről Karácsony Gergely is beszámolt a Facebook oldalán. A főpolgármester azt írta, "a BKV Zrt. és magam is őszinte részvétünket fejezzük ki a munkahelyi balesetben elhunyt munkatárs családjának és kollégáinak. Annyit tudunk egyelőre, hogy a baleset a felújítást végző vállalkozó munkaterületén történt, az alvállalkozó eszközeit használva, és a balesetben elhunyt kolléga és sérülést szenvedett társa is a felújítást végző alvállalkozó munkavállalói. Az esetet a BKV a katasztrófavédelem bevonásával vizsgálja."

(MTI, police.hu, Facebook/Karácsony Gergely)

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk