Halálos forróság: 54,4 fokot mértek, ilyen meleg még nem nagyon volt a Földön
Sand_Dunes_in_Death_Valley_National_Park.jpg

Halálos forróság: 54,4 fokot mértek, ilyen meleg még nem nagyon volt a Földön

  • narancs.hu
  • 2020. augusztus 18.

Katasztrófa

A kaliforniai Halálvölgyben mérték a rekord meleget.

Különösen forró hőhullám sújtja az Egyesült Államok nyugati partvidékét. Olyan meleg lehet, hogy az már veszélyes lehet azokra az emberekre, akik sokáig ki vannak téve a magas hőmérsékletnek. Sok helyen ugyanis tartósan 38 fok feletti hőmérsékletet várnak, egyes helyeken pedig 49 fok körülre számítanak. Kalifornia sivatagos részein ennél is nagyobb a forróság, a Halálvölgynek nevezett területen vasárnap 54,4 Celsiust mértek. Ha hitelesítik a mérést, ez lehet a valaha mért második legforróbb hőmérséklet a Földön. A legmelegebb eddig mért hőmérséklet 56,7 fok volt, amit szintén Kaliforniában mértek.

A forróság miatt nem csak az erdőtüzek kaptak ismét előre, de Kaliforniában túlterheltek az elektromos hálózatok, így gyakoriak az áramszünetek.

(USA Today)

Neked ajánljuk

Kártyaszámolás

A film felér egy szerencsejáték-mesterkurzussal, amennyiben nemcsak egy black jack- vagy egy pókerparti lefolyásának logikáját mutatja be és érteti meg már-már tudományos alapossággal, de a nagy tétekben folyó és nagy közönséget vonzó bajnokságok álságos világába is hasonlóan leleplező attitűddel avat be. Viszont a film nem erről szól.

Prága romokban

Lehet szó bármilyen titokban kiszivárgó kódról, nemzetközi összeesküvésről vagy világot fenyegető veszélyről, ha a főhőst nem James Bondnak hívják, a büdzsé aligha érheti el a több száz millió dollárt.